Wat is HR-schuim? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

HR-schuim

HR-schuim

Wat is HR-schuim?

HR-schuim is een polyurethaanschuim met bijzonder fijne eigenschappen voor het gebruik in matrassen. HR is een afkorting voor de Engelse term High Resilience, dit betekent hoge veerkracht. In de volksmond wordt HR-schuim ook wel koudschuim genoemd.

HR-schuim heeft een aantal voordelen die het schuim zo geschikt maken voor het matras. Zo is het schuim zeer veerkrachtig met een goed vochtregulerend vermogen en een goede ventilatie. Daarnaast is het een erg duurzaam schuim omdat het lang meegaat. Ook is het een erg comfortabel schuim met een hoog aanpassingsvermogen en goede ondersteuning.

Voordelen van HR-schuim

Zoals hierboven al even vernoemd heeft HR-schuim een groot scala aan voordelen die dit schuim perfect maken voor matrassen. Een matras van HR-schuim is geschikt voor (bijna) elke soort slaper. Hieronder ziet u de voordelen nog een keer allemaal onder elkaar.

Hoge veerkracht

Het zit hem natuurlijk in de naam high resilience, wat hoge veerkracht betekent. HR-schuim biedt een comfortabele tegendruk omdat het schuim redelijk compact is. Ook zorgt deze hoge veerkracht ervoor dat ze lang meegaan en dat kuilvorming haast niet voorkomt.

Goede vochtafvoer en -regulatie

HR-schuim heeft een hoge celstructuur. Dit ziet eruit als een soort honinggraat binnenin het schuim. Hier heeft HR-schuim haar hoge veerkracht aan te danken, maar ook een goede luchtcirculatie. Omdat lucht vrij kan circuleren in het matras verdampt vocht ook vrij snel en blijft het matras droog, schoon en fris.

Goede ventilatie

De goede luchtcirculatie zorgt er ook voor dat het schuim goed ademt en ventileert. Hierdoor blijft het matras koeler en droger.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin