Wat is luchtcirculatie? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Luchtcirculatie

Luchtcirculatie

Wat is luchtcirculatie?

Luchtcirculatie is de mogelijkheid van beweging van lucht in een bepaalde ruimte. Andere beschrijvingen hiervoor zijn luchtstromen en luchtstroming. Luchtcirculatie is zeer vergelijkbaar met ventileren. Dit betekent namelijk ook dat lucht vrij kan stromen of bewegen door een ruimte zonder dat dit belemmerd wordt. Warme lucht wil opstijgen en koele lucht daalt waardoor de hele luchtmassa gaat bewegen.

Luchtcirculatie in matrassen

Bij matrassen spreken we doorgaans van ventilatie, een matras kan namelijk goed of slecht ventileren. Feitelijk gaat het hierbij ook om het bewegen van lucht binnen een matras en dus om luchtcirculatie. Hoe beter de lucht binnenin een matras kan circuleren, hoe beter vocht kan verdampen en hoe meer het matras kan afkoelen. Het is belangrijk dat de lucht binnenin een matras vrij kan bewegen. Hierdoor verdampt vocht sneller en zal het matras koeler aanvoelen omdat de warme lucht afgevoerd kan worden.

Wanneer een matras een goede luchtcirculatie toelaat, heeft het automatisch ook een goede vochtregulatie. Per nacht verliezen we ongeveer 300 tot 600 milliliter aan vocht. Dit trekt allemaal in het matras. Teveel vocht in een matras kan funest zijn voor de hygiëne en de kwaliteit van het schuim. Wanneer de lucht binnenin een matras makkelijk kan bewegen kan dit vocht makkelijker verdampen.

Een matras met een minder goede luchtcirculatie gaat minder lang mee dan een goed ventilerend matras. Dit zijn doorgaans matrassen met latex of polyether. Deze ventileren minder, waardoor vocht en warmte langer wordt vastgehouden. Traagschuim ventileert beter dan latex en polyether, maar nog steeds niet optimaal. Dit komt omdat traagschuim een open celstructuur heeft die snel wordt dichtgedrukt. Koudschuim en pocketvering matrassen hebben de beste luchtcirculatie en zijn daardoor het meest geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin