Wat is koudschuim? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Koudschuim

Koudschuim

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een polyurethaanschuim dat ook wel HR-schuim (High Resilience) of HD-schuim (High Density) genoemd wordt. Het biedt enorm veel veerkracht waardoor het een goede ondersteuning biedt en lang meegaat. Koudschuim heeft van nature een opencelstructuur waardoor het goed ventileert en vochtregulerend is, daarnaast kan er haast geen kuilvorming ontstaan.

Koudschuim wordt gezien als het hightech-schuim van dit moment en is te vinden in veel Nederlandse slaapkamers omdat het beschikt over geweldige eigenschappen voor slapen en zitten. Omdat het schuim amper kuilvorming vertoont gaat het bijzonder lang mee en is het een duurzame keuze. Daarnaast is het een soepel schuim waardoor het de contouren van het lichaam goed kan volgen en het een uitstekend comfort biedt.

Door de natuurlijke opencelstructuur vindt er een goede luchtcirculatie plaats. Hierdoor blijft het matras relatief koel en droog, waardoor het ook schoner en frisser blijft. Warmte en vocht vormen de perfecte leefomgeving voor bacteriën en schimmel. Doordat lucht vrij kan bewegen door het matras wordt warme lucht snel afgevoerd en kan vocht makkelijk verdampen. Koudschuim heeft van nature brandvertragende eigenschappen en hoeft dus niet geïmpregneerd te worden met brandvertragers.

De belangrijkste voordelen van koudschuim

Optimale ventilatie en vochtregulatie

Door de natuurlijke opencelstructuur van koudschuim is de ventilatie en vochtregulatie van koudschuim optimaal. Hierdoor blijft en matras koeler, droger en frisser.

Lange levensduur

Kwalitatief goede koudschuim matrassen hebben een lange levensduur van gemiddeld 10 tot 15 jaar. Dit is de langste levensduur van alle soorten matrassen. Door de lange levensduur is een koudschuim matras een duurzame keuze.

Comfortabel en aanpasbaar materiaal

Koudschuim is een erg comfortabel materiaal en is daarom goed geschikt voor matrassen. Dit comfort komt door de bovengenoemde eigenschappen zoals goed ventilerend en vochtregulerend. Ook het aanpassingsvermogen van koudschuim is optimaal. Het schuim past zich goed aan naar uw lichaam en zorgt dat u goed ondersteund wordt.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin