Wat is een traagschuim matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wat is een traagschuim matras

Wat is een traagschuim matras

Traagschuim ook wel memory foam , NASA schuim of Tempur schuim genoemd en is een schuim dat zacht wordt door middel van lichaamswarmte. Het maakt een mal van het lichaam en creëert een zwevend effect zonder drukpunten. Het gevolg is dat de doorbloeding niet wordt afgekneld en het comfort verhoogt wordt.

Meest verkochte matras type

In de laatste 10 jaar zijn traagschuim matrassen de meest verkochten matrassen geworden en heeft het de pocket matrassen wat dat betreft van de troon gestoten. Dit is niet voor niets. Een goed traagschuim matras biedt bijzonder veel comfort en ondersteuning en zorgt voor een comfortabele rustige nachtrust.

Matras opbouw

Een traagschuim matras bestaat nooit helemaal uit traagschuim. Alleen de bovenste laag is traagschuim want als een traagschuim matras volledig uit traagschuim wordt gemaakt zink je helemaal weg in het matras want traagschuim ondersteund niet. Alleen de onderkant van het matras is veerkrachtig en zorgt zodoende voor de steun. De onderkant van een traagschuim matras moet dus veerkrachtig zijn en voor de ondersteuning zorgen (opwaartse druk bieden). De onderkant kan van latex, polyether, koudschuim of pocketveren gemaakt zijn. De dikte van het traagschuim is echter wel van belang en dient minimaal 7 cm te zijn maar liever dikker (8 of 9 cm).

Drukverlagend en comfort verhogend

Traagschuim wordt heel veel gebruikt in ziekenhuizen om “doorliggen”(Decubitus) te voorkomen. Naast het drukverlagende effect van traagschuim biedt traagschuim ook bijzonder veel comfort omdat de doorbloeding niet wordt afgekneld. Hierdoor is traagschuim nadat het in eerste instantie alleen medische werd gebruikt al snel ook voor de consumenten markt ontwikkeld. Het merk Tempur was de eerste die traagschuim matrassen aan de consument ging leveren.

Temperatuur gevoelig schuim

Hoe werkt traagschuim nou precies. Door lichaamswarmte wordt het schuim zacht. Het smeltpunt van traagschuim moet 29 of 29,5 graden zijn . De uitwendige lichaamstemperatuur is rond de 28 a 28,5 graden. Hierdoor wordt het schuim vooral zacht (elasticiteit neemt toe) op de uitstekende lichaamsdelen zoals schouders en heupen en creëert het een dragend vermogen in de lendenen.

Juiste bedbodem voor een traagschuim matras

Een goed traagschuim matras kan in principe op elke bedbodem gebruikt worden. Echter komt een traagschuim matras het beste tot zijn recht op een schotelbodem of boxspring bodem. Dit komt omdat deze type bedbodems een egale tegendruk bieden. Hoe beter het gewicht van het matras inclusief de slaper verdeeld wordt hoe langer het matras meegaat en hoe hoger het comfort. beste als de bodem zoveel mogelijk draagvermogen heeft.

Ons beste traagschuim matras

Ons beste traagschuim matras is de Premium Support. Met dit traagschuim matras hebben wij bijzonder veel succes en wij maken de Premium Support nu ruim 8 jaar. Het Evolution matras heefgt dezelfde traagschuimlaag (9 cm met blokjesprofiel) maar heeft een andere drager. De Premium Support heeft een HR 65 koudschuim drager en het Eviolution matras heeft een raster met HR 65 koudschuimballen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: