Hoe lang gaat een matras mee? | RHF
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang gaat een matras mee?
Hoe lang een matras precies meegaat is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn:  de kwaliteit van de gebruikte materialen , hoe goed het matras onderhouden is en de vochthuishouding.

Matras kwaliteit
Als het om de levensduur gaat is de kwaliteit van het matras de belangrijkste factor. Bij ons is met name de kwaliteit van het koudschuim van het grootste belang omdat dit jaren lang steun en veerkracht moet bieden. De schuimen die wij gebruiken zijn van absolute (medische) topkwaliteit. Onze koudschuim matrassen gaan ruim de 10 jaar garantie mee.

Matras onderhouden
Het onderhoud van een matras is aanzienlijk te verlengen als u het matras regelmatig (minimaal 4  x per jaar) keert. Alléén onze koudschuim matrassen dienen gekeerd worden. Onze traagschuim matrassen moeten ook gedraaid worden van voeten-eind naar hoofd-eind en dienen dus niet omgedraaid te worden. Als u dit minimaal 4 x per jaar doet zal dit de levensduur van het matras zeker verlengen en kunt u makkelijk gedurende de garantie periode matras het matras doen.

Matras én vochthuishouding
Uw slaapkamer en matras goed ventileren is voor de levensduur van uw matras ook van groot belang. Vocht creëert bacteriën en schimmels en zijn dus absoluut niet wenselijk. Daarnaast zal een matras dat steeds vochtig is en dus niet goed kan drogen ook zeker korter mee gaan. Door vocht zullen de materialen sneller verouderen en verliest het matras veerkracht en dus goede ondersteuning. Ventileer uw slaapkamer dagelijks en laat u bed goed openliggen (dek het matras niet af met uw dekbed gedurende de dag). 

Levensduur van onze matrassen
De levensduur van onze matras is gemiddeld 12 jaar maar dan wel met het hierboven beschreven onderhoud. Na 12 jaar zal het matras aan veerkracht en dus ondersteuning hebben verloren en zal u voor een nieuw matras moeten gaan kijken.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.