Gifstoffen in matrassen en hoofdkussens
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Gifstoffen in matrassen en hoofdkussens

Gifstoffen in matrassen en hoofdkussens

Onze matrassen zijn 100% vrij van giftige stoffen. Voor ons is dat volledig logisch maar voor de beddenbranche is dat het niet. In meer dan de helft van alle verkochte matrassen in Nederland zitten brandvertragers toegevoegd.  Hoe gek is het dat er giftige stoffen in matrassen worden toegevoegd? Het gaat in dit geval om brandvertragers en anti-huisstofmijt en anti bed-bug chemie. De matrassen worden meestal omschreven als huisstofmijt-vrij of anti-huisstofmijt. Dit lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk totdat u ziet wat voor stoffen hiervoor gebruikt zijn! Het gaat namelijk om broom, fluor en chloor wat absoluut schadelijke stoffen voor mens en milieu zijn.

Bij Royal Health Foam willen wij absoluut geen gifstoffen of toegevoegde chemie in onze matrassen en laten we al onze matrassen testen op gifstoffen. Het belangrijkste certificaat als het om gifstoffen gaat is het LGA-certificaat (schadestof-gepruft). Wij leveren al onze matrassen standaard met het LGA-Certificaat. Ook hebben (bijna) al onze matrassen het HygCen certificaat. HygCen is een internationaal gerenommeerd testlaboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Medisch gekwalificeerd schuim voor de consument

Wij leveren de consument precies dezelfde schuimen als die wij medisch leveren. Het Premium Support matras en de Original Support matras zijn een medisch hulpmiddel en hebben een CE-markering. Deze twee type matrassen hebben naast alle certificaten ook medisch gekwalificeerd schuim en zijn absoluut gegarandeerd veilig én druk verlagend. Bij veel collega’s is de werking van het gebruikte traagschuim minimaal waardoor het product in onze optiek totaal niet druk verlagend is. Een goed handvat om enigszins in te kunnen schatten of het gebruikte traagschuim goed is is of het ook medisch ingezet wordt. Als dat niet het geval is hoe goed is het druk verlagende schuim dan?


100% gifvrije kindermatrassen

Ook voor onze kindermatrassen gebruiken wij de best mogelijke gecertificeerde schuimen en is veiligheid nummer één. Zowel het Donna matras als het Prima Donna matras zijn gemaakt met zelfde schuimen als van de Original Support als Premium Support matras en zijn ook aan diverse ziekenhuizen geleverd. U kunt er bij ons van op aan dat u 100% gifvrije matrassen en kussens krijgt die écht lekker slapen.

100% gifvrije hoofdkussens

Voor hoofdkussens geldt precies hetzelfde als voor matrassen want ook hier horen absoluut geen gifstoffen in thuis. Een hoofdkussen ligt in uw adem-zone waardoor u de vluchtige stoffen gemakkelijk inademt. Daarnaast maakt u het hoofdkussen warm en vochtig waardoor eventuele gifstoffen gemakkelijker vrijkomen. Bij hoofdkussens gaat het meestal om meerdere materialen. Een hoofdkussen heeft meestal een gewatteerde hoes met een schuim, veren of synthetische vulling. Voor alle gebruikte materialen geldt hetzelfde en dat is dat deze vrij moeten zijn van schadelijke stoffen. Sowieso worden in (hoofd) kussen heel vaak restafval schuimen verwerkt en is de controle op schadelijke stoffen minimaal. Voor ons  zijn kwaliteit en comfort de belangrijkste zaken en is 100% veiligheid vanzelfsprekend, ook bij onze hoofdkussens.

Natuurlijke materialen

Naast het feit dat al onze materialen vrij zijn van giftige stoffen werken wij met zo véél mogelijk met natuurlijke materialen. Al het gebruikte matras-textiel is bij Royal Health Foam 100% natuurlijk  en gemaakt van Tencel. Natuurlijke materialen zijn minder broeierig en warm en nemen meestal ook beter vocht op.


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin