Nadelen van traagschuim matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Traagschuim matras nadelen

Traagschuim matras nadelen

Traagschuim matras nadelen

Er zijn veel voordelen om te kiezen voor een traagschuim matras maar er zijn ook nadelen. Met de meeste nadelen van traagschuim matras valt te leven en zijn dan ook niet een echt nadeel te noemen. Nadelen zoals dat het matras zwaar weegt of je ligt zo lekker dat je ’s morgens lastig kan opstaan zijn niet een echt nadeel. Het grootste nadeel is de temperatuur.

Nadeel traagschuim (te) warm

Een traagschuim matras wordt vaak als (te) warm ervaren. De warmte heeft alles met het ventilerende vermogen te maken en dit heeft weer alles met de densiteit te maken. Hoe hoger de densiteit, hoe kleiner de celdichtheid en dus hoe minder lucht er dan doorheen kan. Door een hoge densiteit traagschuim (65 kg of hoger) kan het al gauw te warm worden met name in de zomer maanden. Natuurlijk is dit enigszins op te lossen door of alleen met een dun zomerdekbed of zelfs zonder dekbed slapen alleen komt de warmte van onder waardoor dat ook niet echt helpt. De tijk (het textiel dat om het matras heen zit) heeft ook invloed op de temperatuur. Vermijdt polyester in een matrastijk als u het snel warm heeft. Tencel of katoen werkt enigszins verkoelend en zijn daarom aan te raden op een traagschuim matras. Ook nemen katoen en Tencel veel beter vocht op waardoor het matras droger blijft. Een droger matras zal altijd beter kunnen ventileren. De extra warmte komt ook doordat de doorbloeding nergens wordt afgekneld en een optimale doorbloeding zorgt er altijd voor dat je het warmer krijgt.

Nadeel traagschuim matras het omdraaien in bed

Een ander nadeel kan zijn dat je moeilijker omdraait in bed. Ook dit heeft met de densiteit te maken. Een hoge densiteit maakt het draaien lastiger terwijl op een lage densiteit traagschuim net zo makkelijk omgedraaid kan worden als op een “normaal” matras. Meestal horen we van klanten dat het omdraaien in het begin lastiger was dus het went wel met de tijd. Over het algemeen is het omdraaien op een koudschuim matras een stuk makkelijker. Ook is de temperatuur bij koudschuim matrassen een stuk neutraler en wellicht beter geschikt voor mensen die het sneller warm hebben in bed.

Nadeel traagschuim matras prijs

Ook kan de prijs als een nadeel worden gezien van traagschuim matrassen. Een goed traagschuim matras is relatief duur omdat goed traagschuim nou eenmaal duur is. De prijs behoort wel een indicatie van de kwaliteit te zijn of een traagschuim matras ook echt een goed traagschuim matras is of niet. Als u naar de prijzen van een oplegmatras van 6 cm dik kijkt en dit vergelijkt met een oplegger van koudschuim of van polyether dan ziet u dat traagschuim wel 10 x zo duur is als polyether en 2 x zo duur als koudschuim.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin