Welke matras kies ik voor mijn kind?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Welke matras kies ik voor mijn kind?

Welke matras kies ik voor mijn kind?

Voor baby’s en (jonge) kinderen is goed slapen heel belangrijk. Het is een voorwaarde voor een goede gezondheid en ontwikkeling. Bovendien brengen ze veel tijd door in bed. Er is dus alle reden om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een kindermatras en u goed te oriënteren. Wat is nu echt een goede, comfortabele kindermatras? En waar kunt u het beste op letten?

Kies altijd een kindermatras
Een baby- of kindermatras is heel iets anders dan een matras voor een volwassene. Zo mogen er in een kindermatras geen zones zitten voor extra ondersteuning van de schouders of de heupen. Een kind is nog niet volgroeid en daarom is het niet goed als het verkeerd in de zones komt te liggen. Pas als een kind ongeveer twaalf jaar is, is het lang genoeg om de zones in de matras goed te benutten en er profijt van te hebben. Kies dus altijd voor een kindermatras en niet voor een matras voor een volwassene – ‘op de groei’.

Let op medische certificaten
Veiligheid, ventilatie en comfort: dat zijn de drie eisen waaraan een kindermatras moet voldoen. Een matras moet veilig zijn, gegarandeerd gifvrij, omdat een kind zo veel uren achtereen in bed doorbrengt. Er zijn diverse medische certificaten die de veiligheid van de kindermatras garanderen: CertiPUR, Hygcen, LGA, en Medisch getest. Alle kindermatrassen van Royal Health Foam bezitten deze certificaten.
Een goede ventilatie is ook belangrijk, omdat kinderen vaak nogal zweten in hun slaap. Dit vocht moet goed opgenomen kunnen worden, want anders ontstaat er al snel een situatie waarin bacteriën en schimmels gedijen. Een vochtig, zweterig bedje is niet goed voor de gezondheid van uw kind.
Tot slot gaat het natuurlijk ook om comfort. Uw kindje moet gewoon lekker liggen. Pas dan zal het makkelijk inslapen en doorslapen. Dat komt ook uw nachtrust ten goede!


certificeringen op kindermatrassen

In vogelvlucht
Kindermatrassen komen in verschillende uitvoeringen. Ze zijn er in latex, polyether, koudschuim en pocketmatrassen, eventueel met een toplaag van traagschuim voor extra comfort.
- Een latex kindermatras is warm, met matige ventilatie.
- Een polyether kindermatras biedt nauwelijks ondersteuning (veerkracht) en comfort.
- Een pocketmatras is het minst hygiënisch en kan zelfs (te) koud zijn.
- Een koudschuim matras biedt de meeste veerkracht en het meeste comfort. Bovendien is koudschuim het veiligst. Dat maakt koudschuim de beste keuze voor een kindermatras.


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: