Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Royal Health Foam en duurzaamheid


We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen op het vlak van het milieu. Met Royal Health Foam willen we graag een bijdrage leveren om de wereld waarin we leven te sparen door met duurzame producten te werken. Zo werken wij met zo veel mogelijk natuurlijke materialen en praktisch alles, zoals ons gebruikte plastic, karton en papier, wordt gerecycled. Onze energie wordt voor 80% uit zonnepanelen opgewekt.  In het door ons gebruikte schuim zit tenminste 30% zonnebloemolie en het door ons gebruikte bedtextiel is 100% natuurlijk (Tencel). Oude matrassen van klanten kunnen worden meegenomen (voor een kleine vergoeding van 15 euro per matras) en worden dan eveneens volledig gerecycled. Ook werken wij zoveel mogelijk met materialen die het milieu niet belasten zoals waterbasislijm, zonnebloemolie en tijken van bamboe en katoen. Met elk matras dat Royal Health Foam verkoopt, beschermt en/of herbeplanten we een stuk regenwoud. Per gekocht matras beschermen we zo 0,5 acre (2023m2) aan regenwoud!

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Het liefst werken wij met organic gecertificeerd textiel zodat wij het milieu niet belasten en echt totaal gezond slapen kunnen garanderen. U heeft bij ons de mogelijkheid om in plaats van de standaard geleverde Tencel (100% natuurlijk) tijk, te vervangen voor een 100% biologische tijk die ook het GOTS certificaat heeft. Het GOTS certificaat gegarandeert door middel van een onafhankelijke certificatie dat de gebruikte vezels 100% biologisch zijn en hanteert een streng beleid op het gebied van de oogst van de grondstoffen en de milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie tot en met de labeling voor de gehele textielketen. Met het GOTS label heeft u als eindgebruiker een betrouwbare zekerheid dat het geleverde textiel 100% veilig is en dat de gehele GOTS textielketen geen milieubelasting met zich meebrengt. Lees verder over GOTS

Schuim op natuurlijke basis

Het schuim van RHF is op natuurlijke basis geproduceerd

Ons koudschuim en traagschuim is zowel fysisch als chemisch recyclebaar, is Öko-Tex 100 Klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Daarnaast is het door ons gebruikte traagschuim en koudschuim medisch gecertificeerd en bestaan beide schuimen tenminste voor 30% uit natuurlijke zonnebloemolie.

Elk matras wordt geproduceerd en afgeleverd conform alle actuele keuringen en normeringen: CE, ISO en Öko-Tex. Ons koudschuim is hypoallergeen (neutraal), Öko-Tex 100 klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (volledig CFK- en halogeenvrij).

Ecovadis

Hert schuim van RHF heeft het Ecovadis zilver certificaat

Elk aspect van de gebruikte schuimen worden uitgebreid gekeurd en getest. Dit is op ademend vermogen, drukpuntverdeling, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én op de volledige afwezigheid van schadelijke stoffen gedaan. Het koudschuim en traagschuim dat Royal Health Foam in haar producten gebruikt is getoetst en beoordeeld door de onafhankelijke Ecovadis instantie. Hoe het schuim geproduceerd wordt op het gebied van milieu, de arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en de distributie heeft ons schuim in 2015 het Ecovadis Silver certificaat gekregen.

Tencel®, het door ons gebruikte matrastextiel

Tencel® is een echt duurzaam product dat uit een verantwoord beheerd bos (eucalyptus hout) wordt gewonnen, met officieel FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Tencel®-vezel is biologisch afbreekbaar en levert daarmee een actieve bijdrage aan de bescherming van ons milieu. De houtpulp die gebruikt wordt komt gedeeltelijk uit Oostenrijkse en andere Europese bossen. De bomen worden aangeplant op land dat over het algemeen niet geschikt is voor voedselproductie. De bossen worden niet bemest of geïrrigeerd. De eucalyptus plantages worden ook niet geïrrigeerd, maar er worden wel kleine hoeveelheden bemesting toegediend. De bossen zijn PEFC en FSC gecertificeerd, wat betekent dat er sprake is van duurzaam bosbeheer. De opbrengst per hectare is vele malen hoger dan die van katoen.

Het volledig natuurlijke materiaal Tencel wordt van houtpulp gemaakt

Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels altijd gebleekt te worden. Voor Tencel® is een proces van volledig chloorvrij bleken ontwikkeld. Tencel® is daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Tencel® is zelfs zo milieuvriendelijk dat het Europese Ecolabel is verkregen. Het Tencel® product heeft al meerdere Europese en internationale milieuprijzen en keurlabels ontvangen. Zo’n geweldig goed en milieuvriendelijk materiaal past perfect in de filosofie van Royal Health Foam.