GOTS Organic biologisch textiel
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

GOTS textiel biologisch

GOTS textiel biologisch

Het Organic textiel certificaat GOTS (Global Organic Textile Standard)

Wereldwijd is GOTS de meest toonaangevende textielverwerkingsstandaard voor biologische vezels. GOTS gegarandeerd doormiddel van een onafhankelijke certificatie dat de gebruikte vezels biologisch zijn en hanteert een streng beleid op het gebied van de oogst van de grondstoffen en de milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie tot en met de labeling voor de gehele textielketen. Met het GOTS label heeft de eindgebruiker een betrouwbare zekerheid . 

De GOTS Certificering betreft de gehele textielketen

Het GOTS certificaat heeft betrekking op werkelijk de gehele textielketen. Het begint bij de teelt, daarna de vezelverwerking tot stof, fabricage tot het eindproduct. Maar ook de verpakking, de labeling, en de handel en de distributie.   

GOTS textiel biologisch

Op de eerste plaats stelt GOTS de eis dat alle gebruikte vezels 100% natuurlijk moeten zijn en op een biologische wijze worden geteeld. Zo zijn de, meestal giftige ,gewasbeschermingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen en synthetische kunstmestmiddelen niet toegestaan.

De GOTS criteria m.b.t. de productie en de verwerking 

GOTS stelt ook de eisen voor de productie en verwerking van natuurvezel tot stof. Dit betreft technische kwaliteitseisen, bijvoorbeeld van kleurechtheid en krimp en toxische milieucriteria. GOTS heeft ook voor elke processtap zoals het spinnen, het weven, het verven, het printen, de productie en de verpakking en distributie vastgesteld welke hulpstoffen niet mogen worden gebruikt, om zodoende zoveel mogelijk milieuwinst te behalen.

GOTS sociaal-verantwoordelijk

Het GOTS-label gegarandeerd dat het product sociaal-verantwoordelijk en milieuvriendelijk geproduceerd is. GOTS stelt tevens de sociale eisen aan arbeidsrechten zoals het minimumloon, het verbod op kinderarbeid en een totaal veilige en hygiënische werkomgeving. Alle bedrijven die deel uit maken van het productie proces moeten jaarlijks een controle laten uitvoeren door een onafhankelijk testinstituut dat door GOTS geaccrediteerd is. Zo worden er bijvoorbeeld bij verdachte bedrijven onaangekondigde controles uitgevoerd en als niet meer aan de criteria voldaan wordt, verliest de onderneming per direct zijn certificering. 


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin