Welk matras? | RHF
Corona maatregelen: Levertijden zijn onveranderd (2 à 3 weken) Showroom open, max 8 personen tegelijk Bel gerust: 070 - 338 7010
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen

Bel ons gerust +31(0)70-3387010

Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Verifieerbaar 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Welk matras?

Welk matras?

Welk matras?

Als u weet dat u aan een nieuw matras toe bent is de vraag welk matras gaat u kiezen?
Er zijn zo veel keuze mogelijkheden waardoor het niet eenvoudig is om dit te beslissen. Toch kun je het beste matras kiezen door op te letten welk matras het beste aansluit bij je.
Even proefliggen in een beddenwinkel geeft een indicatie welk matras wellicht fijn ligt maar verteld u verder niets. Er echt op slapen verteld u veel meer maar dan nog zijn er in ons land al vier seizoenen met verschillende temperaturen waar u eigenlijk ook rekening mee moet houden. Een proeftijd met niet-goed-geld-terug-garantie biedt uitkomst!

Juiste stevigheid
De juiste stevigheid bepaalt of u voldoende steun krijgt en of u “lekker” ligt. Het is hierom van groot belang dat u de juiste stevigheid neemt. Ook hier is een proeftijd weer belangrijk voor omdat u in de praktijk (dus door er echt op te slapen) vaak pas merkt of een matras toch te zacht of te hard blijkt te zijn. Over het algemeen zijn traagschuim matrassen zachter dan andere soort matrassen. Wilt u dus een lekker zacht matras zal een traagschuim matras waarschijnlijk goed bij u passen.

Juiste temperatuur
Ook de temperatuur van een matras bepaald u fijn en goed u slaapt. Er zijn matrassen die warm zijn en er zijn matrassen die koud zijn. Wat past het beste bij u? Vaak is een iets warmer matras voor oudere mensen fijner dan een koel matras en is een koel matras voor jonge mensen het fijnst.

Koudschuim matras
Onze koudschuim matrassen zijn absolute koel en ventileren goed. Koudschuim werkt meestal goed voor mensen die het snel warm hebben en of veel transpireren. Dit komt omdat  je meer op dan in een koudschuim matras ligt. Daarnaast heeft  koudschuim een opencelstructuur waardoor het goed lucht door kan laten en goed kan ventileren.

Traagschuim matras
Onze traagschuim matrassen zijn niet echt warm maar wel warmer dan onze koudschuim matrassen. Omdat de doorbloeding optimaal is op een traagschuim matras zal u het ook iets warmer krijgen. Maar ook hoe traagschuim reageert maakt het materiaal wat warmer. De cellen (luchtbellen) gaan immers gedeeltelijk dicht waardoor de ventilatie afneemt. 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.