Welk matras? | RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Welk matras?

Welk matras?

Welk matras?

Als u weet dat u aan een nieuw matras toe bent is de vraag welk matras gaat u kiezen?
Er zijn zo veel keuze mogelijkheden waardoor het niet eenvoudig is om dit te beslissen. Toch kun je het beste matras kiezen door op te letten welk matras het beste aansluit bij je.
Even proefliggen in een beddenwinkel geeft een indicatie welk matras wellicht fijn ligt maar verteld u verder niets. Er echt op slapen verteld u veel meer maar dan nog zijn er in ons land al vier seizoenen met verschillende temperaturen waar u eigenlijk ook rekening mee moet houden. Een proeftijd met niet-goed-geld-terug-garantie biedt uitkomst!

Juiste stevigheid
De juiste stevigheid bepaalt of u voldoende steun krijgt en of u “lekker” ligt. Het is hierom van groot belang dat u de juiste stevigheid neemt. Ook hier is een proeftijd weer belangrijk voor omdat u in de praktijk (dus door er echt op te slapen) vaak pas merkt of een matras toch te zacht of te hard blijkt te zijn. Over het algemeen zijn traagschuim matrassen zachter dan andere soort matrassen. Wilt u dus een lekker zacht matras zal een traagschuim matras waarschijnlijk goed bij u passen.

Juiste temperatuur
Ook de temperatuur van een matras bepaald u fijn en goed u slaapt. Er zijn matrassen die warm zijn en er zijn matrassen die koud zijn. Wat past het beste bij u? Vaak is een iets warmer matras voor oudere mensen fijner dan een koel matras en is een koel matras voor jonge mensen het fijnst.

Koudschuim matras
Onze koudschuim matrassen zijn absolute koel en ventileren goed. Koudschuim werkt meestal goed voor mensen die het snel warm hebben en of veel transpireren. Dit komt omdat  je meer op dan in een koudschuim matras ligt. Daarnaast heeft  koudschuim een opencelstructuur waardoor het goed lucht door kan laten en goed kan ventileren.

Traagschuim matras
Onze traagschuim matrassen zijn niet echt warm maar wel warmer dan onze koudschuim matrassen. Omdat de doorbloeding optimaal is op een traagschuim matras zal u het ook iets warmer krijgen. Maar ook hoe traagschuim reageert maakt het materiaal wat warmer. De cellen (luchtbellen) gaan immers gedeeltelijk dicht waardoor de ventilatie afneemt. 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin