Het beste matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Het beste matras

Het beste matras

Wat is het beste matras?

Dit is eigenlijk heel simpel. Het beste matras is hét matras dat op alle fronten perfect bij u past! Volgens de consumentenbond bestaat het Beste matras en hebben ze er een label voor maar feitelijk werkt het niet zo. Een matras kan wel als beste uit een (mechanische) matrassentest komen maar dit biedt geen enkele garantie of dit matras goed bij u past. Tijdens deze matrassentesten wordt er gekeken naar ventilatie, duurzaamheid en drukverdeling maar niet naar ergonomie. Uit het enorme aanbod van matrassen is er niet één matras aan te wijzen als het beste matras. Wat u zich dus eigenlijk zou moeten afvragen is welk matras is het beste voor mij? En dit is afhankelijk  van uw wensen, eisen en voorkeuren. Als uw eisen en wensen helemaal duidelijk zijn kan iemand pas het beste matras voor hem of haar vinden. Dat dit allemaal zwaar meetelt wordt pas echt duidelijk als u zich realiseert dat het matras die voor u het beste is zeer waarschijnlijk helemaal niet geschikt is voor uw partner. Zo ook wat is het beste matras tegen rugklachten of wat is het best geteste matras? Dit zegt allemaal niets en is een volledig persoonlijke kwestie. Zelfs als u in reviews lovende dingen over een bepaald matras leest zegt dit niet of deze zaken ook voor u ook gelden. Kijk goed naar uw eisen en wensen waarna u probeert te bepalen of een bepaald matras deze zaken voor u kunnen bieden. Als u hieruit bent komt het belangrijkste, namelijk er echt op slapen. Hiervoor heeft u een proeftijd nodig. Het liefst een proeftijd met een niet goed geld terug garantie zodat u niet gebonden bent aan de leverancier. Door echt op het matras te slapen, en dan ook nog minimaal 4 weken, weet u zeker dat het matras voor u werkt en het beste matras is voor uw specifieke eisen en wensen.

Echt lekker slapen doe je op het beste matras

Waar moet u op letten om het voor u beste matras voor u te kopen?

Als zich gaat verdiepen in de vele matras mogelijkheden zult u zeer waarschijnlijk versteld wat er allemaal te koop is. U zult echt even uw huiswerk moeten doen en zich er in verdiepen welke type matras waarschijnlijk het beste bij u past. Elk matras type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het beste matras is een matras dat op alle fronten goed bij past want zowel ergonomisch als qua comfort dient het matras perfect op uw wensen aan te sluiten. Pas dan zal u werkelijk uitgerust en fit opstaan. Zo zijn er bijvoorbeeld matrassen die warmer of juist koeler zijn en dit heeft grote invloed op uw slaapkwaliteit. Bekijk de beste matrassen van Royal health Foam hier.

Het beste matras in 2022 van Royal Health Foam

Al drie jaar achter elkaar is de Comfort Premium Air het beste koudschuim matras wat wij verkopen. Wij verkopen dit koudschuim matras het meest en zien ook de minste omruilingen en retouren. Het Comfort Premium Air koudschuim matras is een stevig, veerkrachtig, koel en zeer goed ventilerend koudschuim matras met een 100% natuurlijke matrastijk. Daarnaast is het Comfort Premium Air matras 100% gifvrij en heeft het geen toegevoegde chemische bestrijdingsmiddelen zoals brandvertragers, benzeen, fenolen en formaldehyde. Het Premium Support matras is met kop en schouders ons beste traagschuim matras. De Premium Support is het traagschuim matras dat wij het meest verkopen en het minst terug krijgen. Wij weten dus zeker dat dit matras veel comfort biedt en bijzonder goed bevalt. Wij maken dit matras in 4 verschillende hardheden waardoor de kans van slagen groot is. Wij zijn dan ook werkelijk trots op dit matras aangezien dit matras alles in huis heeft waar wij voor staan: Comfort, kwaliteit en alle certificaten een goede prijs- kwaliteit verhouding. Bekijk het matras hier

;

Hoe vindt u het beste matras?

Een goed kwaliteit matras voldoet aan een aantal eisen die we hier onder met u door zullen nemen. Want het kan vrij lastig zijn een passend matras te vinden als u niet over de juiste kennis beschikt.  Wij zetten hieronder alles op een rijtje:

Waar kunt u op letten om het best mogelijke matras voor u te vinden?

Er zijn een aantal indicaties die u direct een goed beeld kunnen geven welk matras het beste voor u zou kunnen werken. Deze indicaties zijn: de juiste hardheid/zachtheid, de gewenste temperatuur, de gebruikte materialen, de certificaten, de garantie en waar het matras gemaakt is (Europees product). Daarnaast heeft elk type matras zijn specifieke eigenschappen.

De juiste hardheid/zachtheid

Of een matras u de juiste ondersteuning kan geven valt en staat bij de juiste hardheid. Een type matras dat in meerdere hardheden gemaakt wordt verdient zeker de voorkeur omdat u pas dan het matras goed kunt laten aansluiten op uw gewicht. Bij het kopen van een nieuw matras is het van belang te realiseren dat een zachter matras altijd meer comfort biedt (dus lekkerder aanvoelt) maar een steviger matras meer steun biedt. De juiste stevigheid (hardheid) is één van de belangrijkste dingen in combinatie met het juiste slaapklimaat. Als u deze twee zaken kloppen is de kans van slagen enorm hoog.

Bij Royal Health Foam maken we standaard al onze matrassen in 4 verschillende stevigheden (Soft, Medium, Firm, en Extra Firm) en kunnen we als nodig zelfs 6 verschillende stevigheden maken. U moet bij de aanschaf van een nieuw matras kiezen tussen comfort en ergonomie waarbij de juiste ergonomie heel belangrijk is omdat het behaalde comfort bij een slechte ergonomie ook weer snel verloren gaat. Let dus goed op of het matras de juiste hardheid voor u heeft.

De gewenste temperatuur

Houdt u van een koel bed of wilt u juist een warm bed. Dit is heel belangrijk voor een prettige en rustige nachtrust. Het in- en doorslapen kan heel lastig zijn als u het (te) koud of te warm heeft in uw bed. Vraag hiernaar bij de aanschaf zodat u niet pas achteraf erachter komt dat het matras qua temperatuur niet geschikt is voor u. De juiste temperatuur in bed heeft namelijk grote invloed op uw slaap kwaliteit.

De gebruikte materialen

Waar is het matras van gemaakt? Nemen deze materialen goed vocht op zodat het matras droog blijft ondanks dat u bijvoorbeeld veel transpireert? Is het matras stabiel of juist niet. Een goed koudschuim matras ventileert goed en is veerkrachtig waardoor het veel steun biedt. Een traagschuim matras is iets warmer en zorgt voor minimale druk waardoor het heel fijn en prettig ligt. Pocketveer matrassen hebben de neiging nogal na te deinen en latexmatrassen zijn warm en ventileren niet goed. Probeer dit bij het proefliggen te voelen. Let er op of het matras na beweegt want als u een deinend tweepersoonsmatras koopt en u slaapt met een onrustige partner heeft dit grote invloed op uw eigen nachtrust.

De beste matrassen kenmerken zich door een verscheidenheid aan keurmerken en certificaten

Certificaten op matrassen

Certificaten op matrassen geven u de zekerheid dat de gebruikte materialen veilig zijn en geen giftige stoffen bevatten. Bijna altijd zijn de matrassen die certificaten hebben Europese producten waarmee de kans op gerommel veel kleiner wordt en mogelijke garanties nagekomen worden veel groter is.

Matras op proef

Het belangrijkste is feitelijk de proeftijd. Door echt op het matras, dat denkt dat het fijnst is, te slapen weet u of dit het matras is wat u hebben wilt. Dit kunt u dus eigenlijk niet bepalen door proef te liggen in een beddenwinkel. Wij geven al onze traagschuim en koudschuim matrassen gratis wij op proef. Een proeftijd op een matras moet ook volledig gratis zijn en u zou de mogelijkheid moeten krijgen zo vaak te ruilen als u wilt. Op deze manier kunt u zelf ervaren hoe goed en fijn het matras ligt en of dit matras σσk echt goed voor u werkt. Pas dan kunt u werkelijk het beste matras voor uw zelf vinden.

Probeer onze bestverkochte matrassen zelf gratis 45 dagen thuis uit. 

Beste matras tegen rug- en nekklachten

beste matras tegen ruglachten

Wat is het beste matras voor mensen met rugklachten of andere lichamelijke klachten? De juiste stevigheid is enorm belangrijk voor mensen met lichamelijke klachten. Meestal werkt een druk-verlagend (traagschuim) matras goed als het om slijtage of pijnlijke gewichten gaat. Voor rugklachten is juist vaak een steviger matras beter. Een steviger matras kan dan wel minder comfortabel liggen maar het ondersteund meestal echt beter. Ook is de lighouding belangrijk. Iemand die bijvoorbeeld op zijn of haar buik slaapt heeft sowieso een steviger matras nodig. Bij het op de buik slapen ontstaat meer spanning op de nek en onderrug bij een (te) zacht matras. Hoe beter het matras ondersteund hoe beter het matras zal werken tegen rugklachten of andere lichamelijke klachten. Lees hier verder

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Als je zwaarder bent dan gemiddeld is het meestal het beste om voor een relatief stevig en vooral dik matras te kiezen. Het matras moet meer tegendruk aankunnen dan een strandaard matras en daarnaast goede ondersteuning bieden. De materialen dienen eigenlijk ook van een betere kwaliteit te zijn omdat deze veel meer druk te verwerken hebben. Gewoon kiezen voor een bijzonder hard matras is zeker géén goede oplossing. Vaak willen mensen die zwaarder zijn niet speciaal een hard matras. Een hard matras creëert meestal overdruk waardoor er op de schouder en heup al snel te veel druk ontstaat. Hierdoor zal de slaper veel omdraaien gedurende de nacht en onrustig slapen. Lees meer over matrassen voor zware mensen

Het best geteste matras

De beste geteste matras hoeft helemaal niet het matras te zijn dat ook het beste voor u is. Sterker nog het beste geteste matras kan zelfs een matras zijn die niet geschikt is voor u! Meestal worden de matrastesten mechanisch uitgevoerd (dus door machines). Hierdoor wordt vocht (van zweet), warmte (van lichaamstemperatuur) niet meegenomen in de test uitslagen. Laten dit nou net de parameters zijn om fijn en goed te kunnen slapen. Daarnaast kan het beste matras voor de één heel goed werken maar voor u een ramp zijn. Ook zegt de prijs bijzonder weinig over een matras. Of het matras goed uit matrastesten is gekomen is dus eigenlijk niet van belang en of het een duur of juist een goedkoop matras was ook niet. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u op een matras van €700,- veel fijner ligt en slaapt dan op een matras van €1.300,-.

Wat kost een goed matras?

Dit is een bijzonder lastige vraag. Het ene matras is het andere niet en zoals eerder aangegeven hoeft het beste matras niet het beste matras voor u te zijn. Matrassen zijn er in alle soorten en maten waardoor de prijzen ook vaak erg uiteen kunnen lopen. Als we bijvoorbeeld alleen al naar de dikte van een matras kijken zijn er matrassen van 15 cm dik maar ook van 30 cm. Hierdoor is het logisch dat het twee keer zo dikke matras ook twee keer zoveel kost. Of matrassen die een synthetische tijk hebben (textiel om het matras) of die een volledig natuurlijke matras tijk hebben. Uiteraard zijn er nog meer verschillen die de prijs bepalen. Als we uitgaan van een echt goed matras dan kunnen we ervan uitgaan dat dit matras tenminste 25 centimeter dik zal zijn, dat de tijk natuurlijk en afritsbaar is en wasbaar op tenminste 60 graden. Als het matras dan ook nog van een kwalitatief goed koudschuim is gemaakt kost dit matras al gauw tussen de €700,- €900,- Maar dan heb je ook wel echt wat. Een matras als deze biedt veel steun en comfort en gaat ook bijzonder lang mee (tenminste 10 jaar).

Het beste matras van de consumentenbond

De consumentenbond test elk jaar een aantal matrassen en maakt hiermee een soort top tien lijst. Echter blijkt al jaren dat deze testuitslagen echt te wensen overlaat. Zo is de informatie vaak beperkt en niet volledig en de winnende matras blijkt vaak de goedkoopste die weinig comfort en ondersteuning bieden. Daarnaast is de testmethodiek (mechanische testmethode) niet toereikend en worden certificaten niet meegenomen in de test. Matrassen die geplet en opgerold geleverd worden raadt de consumentenbond juist aan (handig voor het vervoer) terwijl dit is juist uiterst slecht voor een matras. Ons advies is dan ook om de uitslagen van deze consumentenbond matrassentest bond  te negeren.

Het beste matras kopen? Hier moet u op letten:

  • Zoek een goede bedden showroom en lees u in via internet
  • Realiseer u hoe belangrijk een goed bed is en bespaar er niet op (het beste matras hoeft niet echt duur te zijn)
  • Beter kiest u niet voor echte aanbiedingen en of “outlet” acties. Twee voor de prijs van één lijkt wellicht geweldig maar is dat ook echt zo?
  • Zorg dat u het matras gratis thuis op proef krijgt, met een niet goed geld terug garantie
  • Pas op met een “Beste koop” want is dit ook wel de beste koop voor u?
  • Let erop of het matras opgerold in een doos geleverd wordt. Dit is bijzonder slecht voor de veerkracht en de kwaliteit/levensduur.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin