Welke matrastopper is het koelst? Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Welke matrastopper is het koelst?

Welke matrastopper is het koelst?

Om een matras helemaal fijn en comfortabel te maken bestaan er zogenaamde matras toppers ook wel opleg matrassen genoemd. Een topper is een dun matrasje dat boven op je dikke matras gelegd wordt en zodoende het matras beschermt en het comfort verhoogt. Toppers worden ook vaak gebruikt om de naad tussen twee losse matrassen te doen verdwijnen door één geheel topper op twee losse matrassen te leggen. Als je op zoek bent naar een koele topper die ook goed ventileert, raden wij je zonder twijfel een koudschuim topper aan.

Topper met zones

Het is het beste als een topper ook zones heeft. Hoe beter de plaatselijke ondersteuning is, hoe beter je op het matras zal slapen. Een echt goede topper is dus een topper met zones in het schouder-, lende-en heupgebied. Door gebruik van deze zones ontstaat er geen overdruk op deze plekken en krijg je een betere ergonomie. Door een topper te zoneren creëer je dus meer comfort én een betere ergonomie (houding). Voor mensen met een zwakke rug of met rugklachten is het zeker aan te raden om voor een topper te kiezen die ook zones heeft. Onze koudschuim toppers zijn standaard gezoneerd.

Koudschuim topper met twee stevigheden

Naast het feit dat het beter is om zones in je topper te hebben is het ook beter als de topper één stevige zijde heeft en één zachtere zijde. Op deze manier is de kans van slagen veel groter en heb je altijd een uitwijkmogelijkheid. Mocht de zachte kant dan toch te zacht zijn dan kunt u altijd de andere, stevigere zijde gebruiken. Het is ook mogelijk om in één grote topper twee stevigheden te leveren. Bijvoorbeeld de linkerzijde Soft en de rechterzijde Medium.

Trucjes, marchanderen en afpingelen

Om de topper heen wordt altijd textiel verwerkt. Bij sommige toppers kan de tijk (het textiel) eraf geritst en gewassen worden. Dit is bijzonder aan te raden. Ten eerste kunt je je topper hierdoor goed schoonhouden en ten tweede kun je nu zelf zien hoe dik de tijk van de topper gewatteerd is. Dit is bijzonder belangrijk omdat er veel gemarchandeerd wordt door heel weinig schuim in de topper te verwerken en dat te vernvangen met heel veel wattering. Zo zie ik regelmatig toppers die in het totaal 6 cm dik zijn maar aan beide zijde met 2 cm dmv wattering gevuld zijn. Geen wonder dat zo’n topper bijzonder weinig bijdraagt aan het gewenste comfort, snel kuilt en vrijwel niets doet.

Het juiste textiel voor een topper

De tijk (het textiel) dat om de topper heenzit is meestal afritsbaar en wasbaar. Let erop dat het textiel minimaal op 60 graden gewassen kan worden want pas dan dood je ook de huisstofmijt. Het beste kies je voor Tencel want dit materiaal is 100% natuurlijk en neemt goed vocht op. Daarnaast is het wasbaar op 60 graden zonder krimp. Pas op met polyester want dit neemt slecht vocht op en is beduidend warmer. Daarnaast zal een synthetische tijk ook statisch worden door wrijving en daardoor stof aan gaan trekken.

HR koudschuim matras topper

Toppers kunnen van latex, polyether of HR koudschuim gemaakt worden. Polyether schuim is het goedkoopste schuim en biedt weinig veerkracht en ventileert slecht. Latex is natuurrubber dat prima veerkracht biedt echter aanmerkelijk minder goed ventileert dan koudschuim. Koudschuim ventileert het beste en biedt veel veerkracht als de HR-waarde hoog is. We spreken van een hoge HR-waarde als de HR-waarde hoger is dan HR 55. Een koudschuim topper is het koelst en het best ventilerend. Ook gaat koudschuim lang mee zonder dat het zijn veerkracht verliest of vervormt (kuilvorming).

Traagschuim matras topper of koudschuim topper

Koudschuim is koel en veerkrachtig en biedt zo extra steun. Ook kan je gemakkelijk bewegen en omdraaien op bed. Een traagschuim topper is zeker niet koel maar biedt een heerlijk comfort. Je lichaamsgewicht wordt verdeeld en de traagschuim-laag zal een unieke mal maken van je lichaamsvorm. Hierdoor ontstaat er nergens overdruk en behoef je veel minder te om te draaien op bed.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin