Wat is een schotelbodem? Uitleg over schotelbodems | RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wat is een schotelbodem

Wat is een schotelbodem

Wat is een schotelbodem eigenlijk?

Een schotelbodem is een bedbodem die allemaal schoteltjes heeft waarop het matras ligt en is een bedbodem (matras-drager) die de druk van het matras en de slaper perfect verdeeld. Een schotelbodem lijkt qua constructie enigszins op een lattenbodem maar de latten kunnen niet buigen. De kunststofschotels kunnen onafhankelijk naar beneden bewegen ( ingedrukt worden ). De beweging is niet beperkt tot alleen indrukken maar ook driedimensionaal.

Bij onze Premium schotelbodems kan je individuele schotels nog harder en zachter maken. Hierdoor kunt u je bijvoorbeeld bij de schouder of bij de heupen individuele schotels zachter instellen waardoor op deze plaatsen nog minder druk ontstaat. Ter hoogte van de onderrug zijn de schotels vaak steviger in te stellen voor meer ondersteuning.

Ventilatie van schotelbodems

Ook bieden schotelbodems een goede ventilatie aan de onderzijde waardoor het vocht goed kan verdampen. De ventilatie van schotelbodems is vele malen beter dan bijvoorbeeld bij latenbodems of boxspring bedbodems. Door het kleine raakvlak van de schotels kan het matras beter vocht doorlaten aan de onderzijde van het bed. Bij onze Premium schotelbodems zitten er kleine veerbare ringen op de schotels geplaatst die het matras nog een klein stukje omhoog drukken als er niet op het bed gelegen wordt. Hierdoor kan het matras nog beter ventileren.  


Schotelbodem ervaringen

Schotelbodems werken het beste voor Latex, Polyether, koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. De ervaringen met schotelbodems zijn zeer positief. Schotelbodem zijn geruisloos en piepen of kraken niet. Ook met de tijd is de ervaring met een schotelbodem goed. De levensduur is zeer lang en met de tijd zal de schotelbodem optimaal blijven werken. Een goede schotelbodem is stevig en verhoogt het ligcomfort en biedt de slaper de mogelijkheid om plaatselijk de bodem qua stevigheid aan te passen voor extra comfort.

Voordelen van schotelbodem

Een schotelbodem verdeelt de druk volledig gelijk over de gehele breedte van het bed waardoor het matras van zijde tot zijde het zelfde ligcomfort biedt. Een lattenbodem die dit niet. Een lat zal gewoon het meeste buigen in het midden en hoe dichter je bij het frame komt u steviger de bodem zal worden. Als u vol op de rand van het matras ligt zal een lattenbodem vrijwel niet mee doorbuigen. Bij een schotelbodem maakt het niet uit waar u ligt en zal de tegendruk volledig gelijk zijn. Een ander voordeel van een schotelbodem is de instelbaarheid. Bij onze schotelbodems kunt u schotels individueel instellen wat de stevigheid betreft. Let wel dit kan niet met alle schotels hoewel u de instelbare schotels kunt verplaatsen. 

Schotelbodem nadelen

Enkele nadelen van een schotelbodem uit ervaringen van klanten zijn:

Nadeel 1. Schotelbodem zijn meestal wat zwaarder dan lattenbodems waardoor het plaatsen in een ledikant iets meer moeite kost. Als de schotelbodem eenmaal op zijn plaats ligt is dit echter geen probleem meer.

Nadeel 2. Verder is de prijs meestal iets hoger dan een lattenbodem maar dit wordt goedgemaakt met het feit dat schotelbodems instelbaar zijn en het gewicht beter verdelen. Ook gaat een goede schotelbodem langer mee dan een lattenbodem.

Nadeel 3. Als je de schotelbodem losstaand plaatst zijn de schotels nog zichtbaar. Dit valt echter weg bij het gebruik van een dekbed dat er overheen valt.

De beste schotelbodems van de uitvinder

Wij werken met de Premium schotelbodems van de uitvinder Froli. De Duitse firma Froli heeft met het ontwerp en de werking van de schotelbodem de Red Dot award gewonnen en dit is niet voor niets. Schotelbodems van Froli onderscheiden zich in kwaliteit en optimale werking. Zo zijn de kunststof schotels antistatisch waardoor deze geen stof aantrekken en wordt er rekening gehouden met magnetische- en elektrische velden die een negatief effect op slaap hebben. Kwalitatief zijn er geen betere schotelbodems op de markt!


Schotelbodem review

Er zijn niet veel reviews over de ervaringen met onze schotelbodems te vinden maar de ervaringen die wij met RHF met schotelbodems hebben zijn super positief. Onze schotelbodems zijn werkelijk probleemloos. Geen gekraak en gepiep en ook de elektrische verstelbare uitvoering is geruisloos en zonder elektrisch veld. Per soort schotelbodem kunnen onze klanten hun review schrijven en teruglezen.

Schotelbodem aanbieding

De kwaliteit van schotelbodem varieert nogal. Over het algemeen zijn schotelbodems beter en sterker dan lattenbodems. Ook bieden ze de slaper meer mogelijkheden zoals op bepaalde punten het comfort harder of zachter maken en voegen de schotels zich beter. Toch zijn er kwaliteitsverschillen tussen schotelbodems waardoor de prijzen behoorlijk kunnen variëren. Een goede schotelbodem is wel iets duurder dan een lattenbodem maar daar krijg je ook extra comfort voor terug. Onze Premium schotelbodems zijn nu in de aanbieding. De schotelbodem aanbieding is nu €100 korting per schotelbodem en gratis bezorging tot op de slaapkamer.


Schotelbodem elektrisch

Schotelbodems zijn zowel in een vlakke uitvoering als in een elektrisch verstelbare uitvoering verkrijgbaar. De afstandsbediening is draadloos en radiografisch waardoor u hoeft niet te mikken. Onze elektrisch verstelbare schotelbodems werken op 24 volt waardoor ze een laag magnetisch veld hebben. Daarnaast wordt het stroom volledig ontkoppelt als u de verstelbaarheid niet gebruikt.

Elektrische schotelbodems zijn ideaal te gebruiken als u last heeft van rugklachten. Bijvoorbeeld als u de elektrische schotelbodem bij het voeteneind iets versteld zal de onderrug wat strekken waardoor de rugklachten kunnen verminderen. Daarnaast kunt u ook veel gemakkelijker uit het bed stappen als u de schotelbodem in de zitstand zet.

Elektrisch en magnetisch veld bij elektrisch verstelbare schotelbodems

Bij een elektrisch verstelbare schotelbodem is de kans groot dat u in een elektrisch veld komt te slapen. Bij onze Premium elektrisch verstelbare schotelbodems is dit uitgesloten. Want dit kan voorkomen worden zwakstroom motoren. Deze zwakstroommotoren werken op 24 volt door middel van een transformator die 220 volt omzetten naar 24 volt. Het is wel van belang dat u de transformator niet onder uw bed plaatst en het beste ook minimaal 2 meter van het hoofdeinde van het bed.

Onze elektrisch verstelbare Premium schotelbodems hebben ook een stroom ontkoppeling werking. De stekker zet pas stroom op de motor als u met de afstandsbediening de schotelbodem versteld. De motoren zijn volledig spanningsvrij als deze niet gebruikt worden waardoor er geen elektrisch veld aanwezig is als u de verstelling niet gebruikt. Dit werkt nog beter dan elektrisch vertelbare bedbodem die alleen maar zwakstroom motoren hebben.

Schotelbodem kopen

Waar zijn schotelbodems te koop? Wij, van Royal Health Foam, verkopen al jaren schotelbodems in alle maten en in de vlakke en verstelbare uitvoering. Schotelbodems kunnen vrijwel altijd in een bestaande ombouw (ledikant) ingebouwd worden of los geplaatst worden. De betere beddenwinkels, zowel online als fysieke beddenwinkels, die traagschuim- en koudschuim matrassen verkopen bieden meestal ook schotelbodems aan. U kunt dus prima online schotelbodems vergelijken en of aanschaffen.

Als u vragen heeft over onze schotelbodems, bel ons gerust. U kunt ons bereiken op 070-3387010

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: