Wat is een schotelbodem? Uitleg over schotelbodems | RHF
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Wat is een schotelbodem

Wat is een schotelbodem

Informatie over wat een schotelbodem is

Wat is een schotelbodem eigenlijk?
De vraag is al vaak gesteld en gemakkelijk te beantwoorden. Een schotelbodem is een bedbodem (matras-drager) die de druk van het matras en de slaper perfect verdeeld. Een schotelbodem lijkt qua constructie enigszins op een lattenbodem maar de latten kunnen niet buigen. De kunststofschotels kunnen onafhankelijk naar beneden bewegen ( ingedrukt worden ). De beweging is niet beperkt tot alleen indrukken maar ook driedimensionaal.

Bij de betere schotelbodems kan je individuele schotels nog harder en zachter maken. Hierdoor kunt u je bijvoorbeeld bij de schouder of bij de heupen individuele schotels zachter instellen waardoor op deze plaatsen nog minder druk ontstaat. Ter hoogte van de onderrug zijn de schotels vaak steviger in te stellen voor meer ondersteuning.

Ventilatie van schotelbodems

Ook bieden schotelbodems een goede ventilatie aan de onderzijde waardoor het vocht goed kan verdampen.  De ventilatie van schotelbodems is vele malen beter dan bijvoorbeeld bij spiraalbodem, latenbodems of boxsprings.


Schotelbodem ervaringen

Schotelbodems werken het beste voor Latex, Polyether, koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. De ervaringen met schotelbodems zijn zeer positief. Schotelbodem zijn geruisloos en piepen of kraken niet. Ook met de tijd is de ervaring met een schotelbodem goed. De levensduur is zeer lang en met de tijd zal de schotelbodem optimaal blijven werken. Een goede schotelbodem is stevig en verhoogt het ligcomfort en biedt de slaper de mogelijkheid om plaatselijk de bodem qua stevigheid aan te passen voor extra comfort.

Schotelbodem nadelen

Enkele nadelen van een schotelbodem uit ervaringen van klanten zijn:

Nadeel 1. Schotelbodem zijn meestal wat zwaarder dan lattenbodems waardoor het plaatsen in een ledikant iets meer moeite kost. Als de schotelbodem eenmaal op zijn plaats ligt is dit echter geen probleem meer.
Nadeel 2. Verder is de prijs meestal iets hoger dan een lattenbodem maar dit word goedgemaakt met het feit dat schotelbodems instelbaar zijn en het gewicht beter verdelen. Ook gaat een goede schotelbodem langer mee dan een lattenbodem.
Nadeel 3. Als je de schotelbodem losstaand plaatst zijn de schotels nog zichtbaar. Dit valt echter weg bij het gebruik van een dekbed dat er over heen valt.

Ervaring met schotelbodem van Royal Health Foam

Schotelbodem review

Er zijn nog niet veel reviews over de ervaringen met schotelbodems te vinden maar de ervaringen die wij met RHF met schotelbodems hebben zijn super positief. Onze schotelbodems zijn werkelijk probleemloos. Geen gekraak en gepiep en ook de elektrische verstelbare uitvoering is geruisloos. Per soort schotelbodem kunnen onze klanten hun review schrijven en teruglezen.

Schotelbodem aanbieding

De kwaliteit van schotelbodem varieert nogal. Over het algemeen zijn schotelbodems beter en sterker dan lattenbodems. Ook bieden ze de slaper meer mogelijkheden zoals op bepaalde punten het comfort harder of zachter maken en voegen de schotels zich beter. Toch zijn er behoorlijke kwaliteitsverschillen tussen schotelbodems waardoor de prijzen behoorlijk kunnen variëren. Een goede schotelbodem is wel iets duurder dan een lattenbodem maar daar krijg je ook extra comfort voor terug. Onze schotelbodems zijn nu in de aanbieding. De schotelbodem aanbieding is nu €100 korting per schotelbodem en gratis bezorging tot in de slaapkamer.


Schotelbodem elektrisch

Schotelbodems zijn zowel in een vlakke uitvoering als in een elektrisch verstelbare uitvoering verkrijgbaar. De afstandsbediening kan radiografisch (u hoeft niet te mikken) of met een bedrade afstandsbediening. Let er wel op dat u voor een laag wattage kiest in verband met het magnetische veld dat een normale elektrische schotelbodem veroorzaakt.

Elektrische schotelbodems zijn ideaal te gebruiken als u last heeft van rugklachten. Bijvoorbeeld als u de elektrische schotelbodem bij het voeteneind iets versteld zal de onderrug wat strekken waardoor de rugklachten kunnen verminderen.

Schotelbodem kopen

Waar zijn schotelbodems te koop? Een schotelbodem is ideaal voor een traagschuim matras vandaar dat beddenwinkels, zowel online als fysieke winkels, die traagschuim matrassen verkopen meestal ook schotelbodems verkopen. U kunt dus prima online schotelbodems vergelijken en aanschaffen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.

Vaak gecombineerd met: