Wat is het beste kindermatras anno 2023? | Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wat is het beste kindermatras anno 2023?

Slaap is van het allergrootste belang voor jonge kinderen vanwege de cruciale rol die het speelt in hun algehele ontwikkeling en gezondheid. Tijdens de slaap vinden er verschillende essentiële processen plaats die van invloed zijn op fysieke, mentale en emotionele groei. Het kiezen van het beste kindermatras is dus enorm belangrijk voor de gezondheid, de groei én ontwikkeling van je kind.

Een belangrijke factor die het meeste bijdraagt aan een goede nachtrust is het juiste kindermatras. Jonge ouders staan voor de uitdaging om het ideale matras voor hun kleintjes te vinden. In dit artikel zullen we bespreken waar een goed kindermatras aan moet voldoen en waarom deze aspecten belangrijk zijn voor het algemeen welzijn van je kind. Hier zijn de belangrijkste criteria waarmee je rekening houdt bij het selecteren van een goed kindermatras, samen met enkele andere overwegingen voor jonge ouders.


Veiligheid

Voor ons (Royal Health Foam) staat de veiligheid bovenaan de lijst als het gaat om het kiezen van een echt goed kindermatras. Het kindermatras moet voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en certificeringen. Maar binnen deze normen vallen meerdere chemisch stoffen zoals brandvertragers, Formaldehyde en toegevoegde chemische middelen tegen huisstofmijt of bedbugs. Dit zijn veelal giftige stoffen die in onze optiek absoluut niet thuishoren in matrassen en al helemaal niet in kindermatrassen.

De LGA test garandeert dat het matras is getest op mogelijke schadelijke stoffen en materialen die de gezondheid van je kind kunnen beïnvloeden. OEKO-TEX of CertiPUR zijn ook twee belangrijke labels die kwaliteit en veiligheid garanderen.

Ondersteuning en stevigheid

De juiste ondersteuning is van vitaal belang voor de groeiende ruggengraat en het lichaam van een kind. Daarnaast moet het kindermatras ook comfort en de juiste stevigheid bieden. Een goed kindermatras moet relatief stevig zijn om een goede uitlijning van de wervelkolom te bevorderen en te voorkomen dat je kindje te diep in het matras wegzakt. Met een kindermatras in de juiste stevigheid wordt de kans op rugklachten en slaapproblemen aanzienlijk verminderd en neemt de kans op een goede nachtrust toe.


Ventilerend vermogen

Kinderen kunnen het tijdens hun slaap snel warm krijgen en veel transpireren. Daarom is het belangrijk om een matras te kiezen dat goed ventileert en ook vocht goed afvoert. Een goed ventilerend matras met materialen die helpen oververhitting te voorkomen en vocht snel laten verdampen zorgen voor een fijne en prettige slaapomgeving.

Hypoallergeen en hygiënisch

Kinderen kunnen gevoelig zijn voor allergieën, zoals huisstofmijtallergie. Kies daarom een kindermatras met een wasbare matrastijk (textiel). Door de tijk regelmatig te wassen voorkom je dat allergenen zoals stof, schimmels of mijten zich kunnen verzamelen in het matras, wat de luchtkwaliteit van de slaapomgeving verbetert en allergische reacties vermindert.

Een geweldig product voor bij een kindermatras is de Swissa katoenen onderdeken. Dit is een 1 cm dikke katoenen deken die rechtstreeks op het matras komt te liggen in plaats van een molton. Dit zorgt voor een droger en schoner slaapklimaat en houdt het matras ook iets koeler.

Juiste maat en pasvorm

Het is van belang dat het kindermatras perfect past in het ledikant, de wieg of het kinderbedje. Er mogen geen openingen zijn tussen het matras en de zijkanten van het bed zijn, aangezien dit beknelling en verstikking met zich mee kan brengen. Een goed passend matras bevordert ook de veiligheid van je kind tijdens de slaap. Daarnaast biedt ruimte in bed ook een zekere zin van comfort waardoor je het beste kiest voor een relatief groot kindermatras.

Duurzaamheid en kwaliteit

Kies voor een kwalitatief goed matras want je kindje brengt vele uren door op het matras. Een kwalitatief hoogwaardig kindermatras gaat langer mee en biedt meer comfort, een beter ventilerend vermogen en behoudt zijn stevigheid en ondersteuning. Investeren in een duurzaam matras zorgt dagelijks voor een betere nachtrust en voorkomt dat je binnen korte tijd opnieuw moet investeren in een nieuw exemplaar.

Proefperiode en garantie

Het is aan te raden om te kiezen voor een kindermatras met een proefperiode of garantie. Zo kun je het matras uitproberen en zelf concluderen of je kindje rustiger en beter slaapt. Mocht het kindermatras toch niet voldoen dan kun je het retourneren of omruilen voor een ander kindermatras.

Slaap is van cruciaal belang voor jonge kinderen omdat het hun groei, ontwikkeling, immuunsysteem, concentratie, emoties en algehele gezondheid bevordert. Het uitkiezen van het juiste kindermatras is een belangrijke beslissing voor ouders, omdat het een aanzienlijke invloed heeft op de slaapkwaliteit van hun kind. Het ideale- en beste kindermatras moet voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en volledig vrij zijn van schadelijke stoffen, een goede ondersteuning bieden, goed ventileren, hypoallergeen en hygiënisch zijn, de juiste maat hebben, duurzaam en van hoge kwaliteit zijn en mogelijk een proefperiode hebben. Door zorgvuldig en goed op te letten op deze belangrijke aspecten, kunnen jonge ouders ervoor zorgen dat hun kinderen genieten van een goede en gezonde nachtrust.

Tip: Wij hebben enorm goede ervaringen met het Donna kindermatras en het kindermatras Prima Donna. We hebben het Donna matras mogen leveren aan de kinderafdeling van het AMC (Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC) en dit is niet voor niks want het Donna kindermatras heeft alle kenmerken van een uitstekend kindermatras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin