Wat is huisstofmijt? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Huisstofmijt

Huisstofmijt

Wat is huisstofmijt?

Een stofmijt of een huisstofmijt is een microscopisch klein beestje dat behoort tot de spinachtige. Een huisstofmijt is gemiddeld 0,3mm groot en is niet waarneembaar met het blote oog. Het leeft op donkere plekken met een luchtvochtigheid van 65 tot 80% en een temperatuur van rond de 25 graden. Dit zijn bijvoorbeeld plekken als hoofdkussens, matrassen en dekbedden, maar ook in knuffels en tapijten.

Huisstofmijten leven in ieder huis. Ze voeden zich met huidschilfers van mensen en dieren. Veel mensen zijn allergisch voor huisstofmijt zonder dat ze dit weten. Het zijn vooral de uitwerpselen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Deze reactie kunnen verschillende klachten veroorzaken, zoals een verstopte neus, snotteren, niezen, jeukende ogen en neus, benauwdheid en een piepende ademhaling.

Het bed is de ideale leefplek voor huisstofmijt want het is er vochtg, donker, warm en er komt elke dag een nieuwe levering huidschilfers. Omdat stofmijten het liefst in bedden zitten is de allergische reactie 's nachts vaak het ergst.

Huisstofmijt bestrijden in bed

Om huisstofmijten in bed te bestrijden kunt u het beste een Swissa katoenen onderdeken gebruiken. Dit is een superdeluxe molton van 1 centimeter dik katoen. Deze molton zal de huisstofmijt en de eitjes opvangen wat voorkomt dat ze in uw matras kunnen komen. Als u de molton elke 6 weken op minimaal 60 graden wast doodt u alle huisstofmijt én de eitjes. Uiteindelijk hebben de eitjes geen tijd meer om uit te komen en zal de hoeveelheid huisstofmijt in uw bed afnemen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin