Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Oude matras inleveren

Uw oude matras door ons laten afvoeren?

Uw oude matras is echt op en niet meer bruikbaar? Wat moet u er dan mee? Gaat u uw oude matras naar de vuilstortplaats brengen? Dat zou namelijk zonde zijn aangezien oude matrassen tegenwoordig door een bedrijf (Retour Matras) gerecycled worden. Alle grondstoffen worden hergebruikt en dat is iets dat wij helemaal geweldig vinden. Binnen RHF recyclen wij alles wat er maar te recyclen is en proberen wij zo min mogelijk aan vervuiling bij te dragen.

Als u uw oude matras wilt weggooien laat ons deze dan meenemen en zo samen werken aan een beter milieu.

Werken aan een beter milieu

In Nederland worden per jaar ongeveer 1,2 miljoen matrassen verbrand. Het verbranden van al deze matrassen kost veel energie en we verliezen hierdoor ook bruikbare grondstoffen. Zonde dus. Als de gehele matrassenindustrie zou meewerken met het recyclen van matrassen zouden we echt een verschil maken. Wij werken hier graag aan mee en voeren uw oude matras af en zorgen ervoor dat uw oude matras bij Retour Matras gerecyceld wordt.

Het hergebruiken van de grondstoffen

Als wij uw oude matras meenemen zorgen wij ervoor dat deze bij Retour Matras in Lelystad terecht komt. Hier wordt het matras uit elkaar gehaald en de schuimen, het staal en de stoffen gescheiden. Alles van de oude matrassen wordt gerecycled. Het metaal gaat naar de metaalindustrie. Alle schuimen worden verzameld en geperst in balen van rond de 300 kilo. Het latex wordt als eindproduct gebruikt in bijvoorbeeld de meubelindustrie als opvulmateriaal en in sportmatten. Polyether (ook wel pu schuim genoemd) wordt onder ander verwerkt in ondertapijt en isolatieplaten.

Zo werkt het

  • Bij het bezorgen van uw nieuwe matras nemen wij uw oude matras mee tegen een betaling van €15,- per eenpersoons matras en €30 voor een tweepersoons matras
  • De oude matras wordt bij ons opgeslagen en één keer per week bij Retour Matras afgeleverd.
  • Retour matras verwerkt uw oude matras tot grondstoffen
  • Van deze (oude) grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt zoals vloerbedekking, gordijnen en het staal gaat naar de metaal industrie

RHF werkt samen met Retourmatras:

Uw oude matras wordt door Retour Matras gerecyceld. U kunt uw oude matrassen inleveren als u dat van te voren heeft aangegeven bij uw bestelling. De kosten hiervoor zijn €15,- per eenpersoons matras.