Wat is een molton? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Molton

Molton

Wat is een molton?

Een molton is een katoenen laag van 0,5 cm dik die tussen het matras en het hoeslaken ingelegd kan worden. Op deze manier wordt het matras beschermt tegen vocht en stof en blijft het schoner en droger. De naam molton slaat op een verwerkingstechniek van basisstoffen. Moltoneren is een techniek die ervoor zorgt dat een stof geruwd wordt. Dit kan aan één of aan beide zijdes gebeuren. Molton is afgeleid van het Latijnse wordt mollis, wat zacht betekent. Door stof te moltoneren of te ruwen wordt het namelijk zachter en beter vochtregulerend.

Een molton kan worden uitgevoerd in de vorm van een deken of als een laken dat boven op het matras gelegd wordt. In tegenstelling tot de matrastijk, kan een katoenen molton met hoge temperatuur gewassen worden.

Waarom is een molton nodig?

Ieder mens verliest 's nachts gemiddeld een halve liter vocht. Wanneer het matras niet beschermt is, trekt deze halve liter vocht elke nacht in het matras. Hierdoor kunnen er makkelijk schimmels en bacteriën ontstaan. Daarnaast is dit lichaamsvocht niet goed voor het schuim in uw matras, waardoor de levensduur aanzienlijk korter wordt.

Een molton is dus de ideale manier om uw matras te beschermen. Het is immers een grote investering en het is fijn als het matras zo lang mogelijk meegaat. De absorberende en vochtregulerende eigenschappen van een molton zorgen ervoor dat het vocht wat u door de nacht heen verliest opgenomen wordt en niet in het matras trekt.

Voor mensen met stof- of huisstofmijtallergie is een molton ook ideaal. Stof en huisstofmijt blijven in de molton hangen waardoor dit niet in het matras trekt. Doorgaans kunnen moltons op hoge temperaturen gewassen worden, waardoor ze weer helemaal schoon en fris zijn na het wassen. Omdat huisstofmijt dood gaat bij temperaturen boven de 60 graden Celcius, zorgt u ervoor dat de molton weer helemaal vrij van huisstofmijt is na het wassen.

Molton onderdekens

Er bestaan tegenwoordig ook luxe molton onderdekens van katoen. Deze zijn 1 centimeter dik en volledig van katoen. Hierdoor bieden ze nog betere bescherming tegen vocht, huisstofmijt en bacteriën.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin