Wat is nestvorming? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Nestvorming

Nestvorming

Wat is nestvorming?

Nestvorming is een normale vervorming van een matras. Omdat een matras een gebruiksproduct is wat je ongeveer 1/3 van de dag gebruikt, kan het zijn dat hierin gebruikssporen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat niet elke vervorming in je matras negatief is. Hoewel ze vaak verward worden, is nestvorming iets totaal anders dan kuilvorming. Bij nestvorming past het matras zich aan naar de lichaamsvorm waardoor er minder drukpunten ontstaan en het lichaam optimaal ondersteund wordt.

Nestvorming kan wel makkelijk overgaan in kuilvorming, maar dit hoeft niet meteen te gebeuren. Bij kuilvorming is de kuil in het diepste punt minimaal 2,5 cm diep en verdwijnt de plaatselijke ondersteuning. Dit is ook het eerste teken dat uw matras aan vervanging toe is. Het matras kan het lichaam niet meer correct ondersteunen en daardoor lig je niet meer goed.

In tegenstelling tot kuilvorming is nestvorming wel positief. Het betekent namelijk dat de bovenkant van uw matras zich heeft aangepast aan uw lichaamsprofiel. Wanneer u het textiel van uw matras afhaalt zult u een afdruk zien van de slaper in het schuim. Deze afdruk kan bij iedereen verschillend zijn omdat iedereen anders gebouwd is.

Let op! Sommige matrassen leveranciers geven een levenslange garantie op het matras maar schuilen werkelijke kuilvorming onder nestvorming.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin