Wat is proeftijd? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Proeftijd

Proeftijd

Wat is proeftijd?

Een proeftijd is een bepaalde tijd om een matras thuis uit te proberen. Een proeftijd is iets anders dan een omruilgarantie, want dan kan je het matras alleen maar omruilen, vaak zelfs eenmalig. Wanneer u dan een andere stevigheid wilt moet u wel hetzelfde merk én type matras afnemen.

Het beste kiest u voor een proeftijd met een niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat wanneer het matras niet aan uw wensen voldoet, u het gewoon terug kan geven en uw volledige aankoopbedrag terugkrijgt. U kunt dan ook kiezen voor een ander type matras. Vraag altijd goed naar de voorwaarden, want dit kan enorm verschillen per leverancier.

Het belang van proeftijd

Het is belangrijk dat u even de tijd heeft om aan uw nieuwe matras te wennen. U heeft tijd nodig om te kunnen beoordelen hoe uw nieuwe matras ligt en hoe u 's ochtends wakker wordt. In de periode dat u op een nieuw matras gaat slapen moet het lichaam wennen aan de nieuwe houding waar het in komt te liggen. Dit kan in het begin rug- en andere lichamelijke klachten veroorzaken omdat u nog gewend bent aan uw oude matras. Er komen dan spieren onder spanning te staan die dat voorheen nooit deden.

Het kan zelfs zo zijn dat u de eerste paar nachten op het matras prima slaapt en dat er daarna pas aanvangsklachten ontstaan. Dit komt omdat uw lichaam de eerste paar nachten dan uw oorspronkelijke houding aanhoudt.

Waar op te letten bij proeftijd?

Wanneer u een nieuw matras wilt kopen, is het belangrijk om na te gaan of er proeftijd op het matras zit en wat de voorwaarden van de proeftijd zijn. Zo stellen veel fabrikanten dat ze een proeftijd aanbieden, terwijl het in werkelijkheid enkel om een omruilgarantie gaat. Bij zo'n zogenaamde proeftijd heb je alleen de mogelijkheid om het matras te ruilen, vaak zelfs alleen naar een matras wat de desbetreffende winkel voor u uitkiest.

Het beste kiest u voor een proeftijd waarbij u vrij kan ruilen naar elk matras wat u wenst en/of uw volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Op deze manier kunt u namelijk geen miskoop doen.

De oorsprong van proeftijd

In 1998, direct vanaf onze opening, zijn wij als eerste in Nederland matrassen op proef gaan geven. Dit deden wij in het begin voor 14 dagen met een niet goed geld terug garantie. Dit was toen volledig uniek. We merkten al snel dat de 14 dagen proeftijd veel te kort was voor onze klanten en dat men meer tijd nodig had om er achter te komen of het matras echt bij hun paste. We hebben dit toen verlengd naar 30 dagen, maar ook dit bleek in de praktijk vaak te kort.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin