Elektro-smog, magnetische velden en slapen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Elektro-smog, magnetische velden en slapen

Elektro-smog, magnetische velden en slapen

De wekker, de tv, de mobiele telefoon, de DECT-telefoon, elektrisch verstelbare bedbodems en zelfs het nachtlampje in de slaapkamer creëren elektromagnetische velden rondom het bed. Deze velden kunnen normale elektrische signalen in het menselijk lichaam verstoren en verzwakken. Dit heeft een direct effect op onze biologische- en hormonale processen. Ook wordt er nu steeds meer aangenomen dat elektromagnetische velden en/of straling een interactie hebben met ons immuunsysteem.

Slaapproblemen en elektromagnetische velden
Elektro-smog en magnetische velden spelen vaak een rol bij slaapproblemen. Hoe kunt u blootstelling aan deze velden in uw slaapkamer grotendeels voorkomen?
Als u onverklaarbare in-en doorslaap problemen heeft, kunnen er meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen. Deze zullen wij feitelijk langs moeten lopen. Ook dient u bij veel dingen even opnieuw stil te staan. Zaken zoals: wanneer is dit allemaal precies gaan spelen? Wat is er echt veranderd in mijn leven? Wat denk ik zelf waardoor ik zo slecht (in)slaap? 
Soms is het vrij duidelijk waar problemen vandaan komen. Als u bij het naar bed gaan nergens last van heeft, maar bij het opstaan pijn in uw rug heeft kunt u ervan uit gaan dat het met uw bed of matras te maken heeft. Soms is het minder duidelijk. Als u zich goed voelt voordat u gaat slapen, maar een slecht gevoel heeft bij het ontwaken, kán dat ook met het bed te maken hebben, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.
Het is dan handig om verschillende zaken na te gaan en 'af e vinken'. Wat eet en drink ik gedurende de avond?  Wat doe ik voor het slapen gaan? Is er iets wezenlijks in mijn leven veranderd waardoor ik slechter (in)slaap? Al deze zaken loopt u langs en bij dingen waarvan u denkt dat deze wel eens invloed zouden kunnen hebben, gaat u proberen verandering in te brengen. U houdt goed bij wat de invloed van deze veranderingen is en als deze positief zijn, zorgt u ervoor dat de verandering blijft.


Bescherm uw bed met de e-cover. Lees er hier meer over

Hieronder een lijstje met zaken die invloed op het slapen kunnen hebben. Het beste probeert u de zaken een paar dagen achter elkaar uit en kijkt u of het verbeteringen met zich mee brengt.Tips voor een gezonde en veilige slaapkamer:
-Zorg dat er geen elektra onder uw bed ligt. Ook geen stekkerblok of elektriciteitsdraden
-Zorg dat er géén DECT-telefoon, mobiele telefoon of wekkerradio op het nachtkastje ligt.
-Zet 's nachts de wifirouter uit (trek de stekker uit het stopcontact).
-Zorg voor zo min mogelijk staal in de directe omgeving van het bed. Met name in uw matras en bedbodem.
-Als u een elektrisch verstelbaar bed heeft, trek de stekker uit het stopcontact als u deze voorziening niet gebruikt.
- Trek de stekker uit het stopcontact van uw elektrische deken voordat u gaat slapen.

Als het om het om in- en doorslapen gaat, kunt u de volgende zaken proberen:
-Ga met het hoofd(einde) richting het noorden liggen. (Dus misschien moet het bed gedraaid worden).
-Ook zou u kunnen proberen uw matras een paar nachten op de grond te gaan beslapen. U kunt kijken of u beter slaapt.
-Zorg voor een stille, donkere en opgeruimde slaapkamer.


Electrosmog en slapen

Fibromyalgie en elektrische velden
Mensen met fibromyalgie slapen vaak slecht. Dit zou in direct verband kunnen staan met elektrosmog. Mensen met fibromyalgieklachten zijn erg gevoelig en hebben vaak last van magnetische straling en elektrisch straling. Op zich wel redelijk logisch als je bedenkt dat met name magnetische velden de spierspanning verhogen. Deze verhoogde spanning zorgt voor meer pijn in het bindweefsel en de spieren. Mensen met fibromyalgie hebben er daarom extra baat bij om elektrische apparaten in de slaapkamer te vermijden. Maar ook het staal in matrassen (binnenvering- en pocketveermatrassen) en bedbodems (boxspring bedbodems en spiraal bodem) dient men te vermijden.
Ventileer en lucht de slaapkamer elke dag.

Magnetisch veld voorkomen
Mocht u 's nachts regelmatig last hebben van krampen in tenen of kuiten dan kan komen door een magnetisch veld. Staal creëert een magnetisch veld en dit zorgt voor verhoogde spierspanning. Om goed in- en door te kunnen slapen dient men zo goed mogelijk te ontspannen. Magnetische velden zorgen juist voor een verhoogde spierspanning dus juist het tegenovergestelde en wat je niet moet hebben.

Elektro sensitief
EHS, wat staat voor elektrohypersensitiviteit, ofwel overgevoeligheid voor straling. Wat kunt u doen als u elektrosensitief bent? Zo’n 5% van de bevolking is elektrosensitief en heeft last van zogeheten elektrosmog. In Scandinavië wordt het ziektebeeld dat ontstaat door elektrosmog volledig erkend door het ministerie van volksgezondheid. Dit in tegenstelling tot Nederland. Hier zijn de specialisten er nog niet uit en word je meestal vreemd aangekeken. Mensen die elektrosensitief zijn, hebben een ding gemeen: ze hebben snel slaapproblemen. Naast slaapproblemen spelen ook hoofdpijnen, geheugen- en concentratieproblemen, oorsuizen, een opgejaagd gevoel, allergieën, hoofdpijn, dodelijke vermoeidheid en rol.
 Als het allemaal niet duidelijk is, kunt u mij natuurlijk bellen. U kunt mij bereiken op 070-3387010

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin