Tips voor koel slapen bij warm weer
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Koel slapen als het warm is

Koel slapen als het warm is

Tips voor koeler slapen bij warm weer


Het is weer warm wat natuurlijk altijd fijn is maar er zit ook een keerzijde aan de warmte. De keerzijde is dat de nachtrust hiermee behoorlijk verstoord wordt. Goed slapen helpt ons op allerlei gebied gedurende de dag en slecht slapen maakt ons meestal prikkelbaar en humeurig. Hieronder delen we meerdere tips om ondanks de warmte toch heerlijk koel te kunnen slapen.

Zet een fles met ijskoud water voor een ventilator 
Een goede manier om de slaapkamer af te koelen is een ventilator maar het kan nog beter. Zet een fles ijskoud water (bevroren werkt het beste) voor je ventilator. Hierdoor zal er een koel windje door je slaapkamer heen stromen!

Zet twee ramen tegen elkaar open
Zet uw slaapkamerraam open en zorg dat er aan de andere kant van het huis ook een raam openen staat. Hierdoor zal er een betere lucht circulatie plaats vinden en zal je slaapkamer koeler blijven

Koude waterkruik
Je kunt een waterkruik ook met ijskoud water vullen in plaatst van met warm water. Je kunt er ook ijsklontjes bij doen en er zodoende voor zorgen dat de kruik langer koud blijft. Als je geen kruik hebt kun je ook een plastic fles met koud water vullen en er een handdoek omheen doen.  

Je polsen en enkels afkoelen 
Je kunt goed je warmte kwijtraken door de goed doorbloede lichaamsdelen zoals je enkels en polsen in een teiltje met ijskoud water te houden. Doe dit voor het naar bed gaan en je zult het de eerste 10 minuten koel houden.  

Het koelste plekje in huis
Zoek het koelste plekje in huis en verhuis daar tijdelijk je matras naar toe. Buiten het feit dat het een leuke logeer party kan zijn kan dit ook heel goed werken om koeler te slapen. 

Houd je voeten en handen laken-vrij
Via je voeten (enkels) en je polsen kun je gemakkelijk warmte verliezen. Zorg ervoor dat je voeten en enkels niet onder het laken liggen evenals je handen en polsen. 

Natte sokken in bed
Het klinkt wellicht gek maar trek vochtige of natte sokken aan voor het naar bed gaan. Zolang als het vocht uit de sokken kan verdampen wordt je huid afgekoeld. Extra Tip: zet de ventilator aan het voetreneinde van je bed en laat de lucht langs je voeten gaan.

Laat warme lucht verdwijnen
Warme lucht stijgt op en koele lucht niet. Het kan helpen een zolderraam openen te zetten zodat de warme lucht via het zolderraam kan verdwijnen. Zet eventueel een ventilator bij het open zolderraam zodat de lucht gemakkelijker via het raam kan verdwijnen.  

Ijskoud washandje
Maak een washandje nat en leg deze in de ijskast. Als je naar bed gaat leg je het koude natte washandje op je voorhoofd. Hiermee koel je je hoofd af en lijkt het minder warm.

Koele hoeslakens 
Het bedtextiel dat je gebruikt heeft ook invloed op de warmte in je bed. Perkal katoen is koel en ademend goed en kan zodoende helpen je bed koeler en droger te houden. Perkal katoen is heerlijk zacht en voelt koeler dan elk ander type hoeslaken.

Koel bedtextiel
Naast Perkel katoen werkt ook zijde bijzonder verkoelend. Je zou kunnen overwegen om een zijde zomer dekbed aan te schaffen. Naast het feit dat een zijde dekbed werkelijk heerlijk slaapt en super licht is werkt zijde ook enorm temperatuur regulerend en vochtregulerend. Een (moerbei) zijde dekbed is heerlijk koel en geeft warmte afgeeft in plaats van dat het warmte vasthoudt. Er zijn ook alleen zijde kussenslopen te koop die ook zeker verkoelend werken.

Koel matras
Het materiaal waar je matras van gemaakt is heeft ook invloed op de warmte in je bed. Polyether en Latex zijn de warmste type matrassen en koudschuim matrassen en pocketveer matrassen zijn de koelste type matrassen. De tijk (het textiel dat om de matras-kern heen zit) heeft ook invloed op de temperatuur in bed. Het beste kiest u voor natuurlijke materialen zoals Tencel of Bamboe en vermijd u polyester of andere synthetische materialen. 

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen beter te slapen als het warm is   

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin