Verschil tussen koudschuim matrassen en pocket matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

Het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

Het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en pocket matrassen? Koudschuim matrassen zijn op een aantal punten zeer vergelijkbaar met pocket matrassen maar toch zijn er ook wezenlijke verschillen. Zo is het ventilerend vermogen bij beide type matrassen vergelijkbaar hoewel pocket matrassen nog iets beter ventileren. Ook het comfort is zeer vergelijkbaar. Maar er zijn nog meer verschillen tussen koudschuim en pocket matrassen. Pocketmatrassen zijn één van de minst hygiënische matrassen, daarom zult u nóóit een pocketmatras in ziekenhuizen aantreffen. Koudschuim matrassen vindt je juist wel in ziekenhuizen. Pocketmatrassen hebben een (behoorlijk) ‘ruimteverlies’ door de schuimrubber omlijsting. De omlijsting is tussen de 10 cm en 15 cm per kant! Dat is bijna 1/3 van het totale oppervlakte van het matras! Als je de elasticiteit vergelijkt is dit van de meeste pocket matrassen goed en daarom is het ligcomfort zo vergelijkbaar met koudschuim matrassen. Want ook koudschuim is bijzonder elastisch en biedt daardoor ook zeer goede ondersteuning en veel comfort. Ook is de duurzaamheid van koudschuim matrassen vergelijkbaar met goede pocket matrassen.

Kenmerken van een pocket matras

Pocket matrassen hebben bijzonder veel voordelen maar kennen ook een aantal nadelen. De nadelen zijn het “ruimteverlies” door de schuimrubber randen en de matige hygiëne. Verder hebben pocket matrassen evenals koudschuim matrassen alleen maar voordelen. Pocketvering matrassen zijn koele en goed ventilerende matrassen die veel steun (kunnen) bieden. Het comfort kan geweldig zijn vooral als de zones op de juiste plaatsen zitten. De kwaliteitsverschillen zijn echter groot en het belang van echt goede afdeklagen en veel veren per m² is groot. Als alles klopt aan het pocket matras en we vergelijken deze met een goed koudschuim matras dan zijn de verschillen minimaal. Want ook de ventilatie en vochtverdamping van pocket matrassen is uitstekend. Wel zijn pocket matrassen iets minder geschikt voor elektrisch verstelbare bodems en lattenbodems dan koudschuim matrassen.

Conclusie:
Kwalitatief goede pocket matrassen gaan lang mee en bieden veel comfort. Een pocket matras biedt ook goede ondersteuning, is koel en droog door de goede ventilatie en is vergelijkbaar geprijsd als een goed koudschuim matrassen.

Kenmerken van een koudschuim matras

Koudschuim is een geweldig materiaal om matrassen van te maken. Het is bijzonder veerkrachtig, soepel en elastisch waardoor het veel steun (ondersteuning) biedt maar ook veel comfort. Koudschuim is ook comfortabel omdat het elastisch is en een hoge puntelasticiteit heeft. De hoge puntelasticiteit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijk kan voegen en niet voor overdruk zorgt. Daarnaast biedt koudschuim een goede ventilatie omdat het een open celstructuur heeft. De goede ventilatie zorgt niet alleen voor een prettig en fijner bedklimaat maar ook voor een hygiënischer bed en ook voor een koeler bedklimaat. Door de open celstructuur gaat koudschuim ook lang mee net als goede pocket matrassen dat doen. Afhankelijk van de stevigheid kan koudschuim voor iedereen (elk gewicht) geschikt zijn. Een stevig koudschuim matras werkt perfect voor zware mensen terwijl een zachtere variant veel steun en comfort biedt aan een lichtere persoon. Bij een goed koudschuim matras komt kuilvorming niet voor. Wel kan koudschuim met de jaren enigszins vervormen maar van kuilvormig is dan geen sprake. Het nadeel van koudschuim is dat het relatief duur is.

Conclusie:
Een goed koudschuim matras gaat lang mee, biedt veel comfort en ondersteuning, is relatief koel en droog door de goede ventilatie en is vergelijkbaar geprijsd als pocket matrassen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: