45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen

Bel ons gerust +31(0)70-3387010

Royal Health Foam

Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Open maandag - zaterdag

Bel voor persoonlijk advies:
  070 - 338 70 10

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Verifieerbaar 3 jaar op nummer 1 TrustPilot categorie slaapkamer

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Naakt slapen

Naakt slapen

Naaktslapen

Uit een goede nachtrust kan je veel voordelen halen. Je krijgt er meer energie van en zal er ook geconcentreerder door zijn. Door naakt te slapen haal je nog meer voordelen dan de nacht door te brengen in je pyjama. De voordelen zijn: je hebt een betere nachtrust, je verbrand meer calorieën, je hebt minder kans op infecties, het is beter voor je algehele gezondheid, je draait gemakkelijker en je geeft een boost aan je seksleven.

Een betere nachtrust door naakt te slapen

Je slaapt beter door naakt te slapen omdat onze lichaamstemperatuur namelijk enkele graden moet dalen gedurende de nacht om ons van een goede nachtrust te verzekeren. Als we een pyjama dragen, wordt het lastiger om onze lichaamswarmte vrij te geven. Ook de keuzen van het soort matras heeft invloed. Een traagschuim matras is veel warmer dan bijvoorbeeld een koudschuim matras.
Als onze lichaamstemperatuur gedurende de nacht niet daalt, zullen je hersenen je een prikkel geven om wakker te worden. Door het wakker worden krijgen we een minder herstellende en minder diepe nachtrust.

Een betere nachtrust door naakt slapen

Meer calorieën verbranden

Als je naakt slaapt zal je meer calorieën verbranden omdat ons lichaam koeler blijft en in actie schiet. Doordat je lichaam meer zal moeten doen om warm te blijven verbrand je automatisch meer calorieën. Naakt slapen helpt ook om dieper te slapen waardoor het niveau van het stresshormoon cortisol omlaag gaat. Cortisol houdt je energie en honger niveaus in toom.

Minder kans op infecties

Dit geldt voornamelijk voor vrouwen. Door geen slipje te dragen is het risico op vaginale infecties aanzienlijk lager. Bacteriën gedijen het beste op vochtige en vooral warmere plekken. Terwijl de meeste mensen het gevoelsmatig graag behaaglijk warm hebben in bed is het beter als het koel is wanneer je slaapt. Een slip of onderbroek zorgt ervoor dat de vagina warmer blijft en een ware broeihaard wordt voor bacteriën.

Naakt slapen boost je seksleven

Volgens een brits onderzoek hebben partners die naakt slapen een gelukkiger en beter seksleven. Door je partner naakt te voelen en te zien kan namelijk heel wat seksuele prikkels veroorzaken. Daarnaast is naakt slapen volgens psychologen ook de ideale manier om om te gaan met de complexen van je lichaam. Zo kun je onder de lakens kruipen maar toch van elkaars lichaam genieten.

Naakt slapen is goed voor je gezondheid

Naakt slapen is goed voor je gezondheid

Het contact met het naakte lichaam van je partner verlaagt de bloeddruk. Wanneer je huid wordt aangeraakt, komt de stof oxytocine vrij. Dit is een hormoon dat een positieve invloed heeft op je bloeddruk en op je immuunsysteem. Oxytocine bevordert ook onze seksuele opwinding, vermindert stresshormonen en verhoogt ons vertrouwen.

Door naakt te slapen draai je gemakkelijker om

Als je naakt slaapt draai je gemakkelijker om gedurende de slaap. Een pyjama kan belemmerend werken wanneer je jezelf wil omdraaien. Daarnaast voel je je vrijer waardoor je gemakkelijker ontspant. Doordat je makkelijker draait gedurende je slaap slaapt je uiteindelijk ook rustiger. Op een koudschuim matras kun je veel makkelijker draaien doordat het zo veerkrachtig is.

Het ideale matras voor intimiteit en naakt slapen

Een matras dat comfortabel ligt en goed de contouren van uw lichaam volgt is een ideaal matras voor naakt slapers. Bij ons is dat zonder twijfel het Premium Support matras of het Evolution matras. Deze type matrassen hebben Een geprofileerde traagschuim toplaag van 90 cm waardoor er een zwevend effect gecreëerd wordt.

Als je toch een pyjamafan bent onthoud dan deze tips:

  • Kies het beste voor een dunne lichte stof zoals katoen
  • Kies ook voor dunne lakens en niet een te warm dekbed
  • Zorg ervoor dat je pyjama los om je lichaam zit en vooral niet spant
  • Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

    Chris Nederhorst - Oprichter RHF

    Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.