Wat is proefslapen? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Proefslapen

Proefslapen

Wat is proefslapen?

Proefslapen is het matras eerst beslapen voordat u het aanschaft. Door eerst echt op het matras proef te slapen weet u of het matras fijn voor u is en bij u past. Direct na het ontvangen en in gebruik nemen van uw nieuwe matras krijgt u ongetwijfeld last van aanvangsklachten. Deze periode van aanvangsklachten heet de gewenningsperiode. Deze periode wordt ook wel de houding-correctieperiode genoemd. De ervaring leert dat het een aantal weken kan duren voordat het lichaam volledig aan een nieuwe houding is gewend. Het is dan ook normaal dat u in het begin last krijgt van verschillende plekken in het lichaam en dat u opstaat met een vermoeide en pijnlijke rug.

In de eerste weken is het normaal dat u min of meer gebroken nachten heeft omdat het bewegen op het matras anders gaat en u daar wakker van wordt. De oorzaak hiervan is dat de spieren moeten 'wennen' aan de nieuwe houding en dat er spanning op bepaalde spieren komt te staan die dat voorheen niet hadden. Daarnaast kan een betere doorbloeding er ook voor zorgen dat u het wat warmer krijgt.

Het duurt in de regel 4 tot 6 weken om te wennen aan een nieuw matras en om door de wenperiode heen te komen. Als u het matras met proeftijd heeft gekocht en het voldoet niet aan uw wensen, dan kunt u het matras omruilen voor een andere. Wanneer u een nieuw matras koopt is het dus absoluut aan te raden om ervoor te zorgen dat u het matras thuis op proef kunt krijgen, het liefst met een niet-goed-geld-terug garantie of met een omruilgarantie. De niet-goed-geld-terug garantie is beter aangezien u dan voor een ander type matras kunt kiezen of zelfs naar een andere leverancier kunt gaan. Bij een omruilgarantie zijn er vaak restricties, zoals dat u bij hetzelfde merk of type matras moet blijven en dat u alleen voor een andere stevigheid kunt kiezen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin