Slaapproblemen: wat kunt u er tegen doen?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Slaapproblemen: wat kunt u er tegen doen?

Slaapproblemen: wat kunt u er tegen doen?

Het aantal mensen met slaapproblemen neemt alsmaar toe. Ziekenhuizen en slaapcentra zien het aantal mensen met slaapproblemen de laatste jaren alarmerend toenemen. In Nederland heeft maar liefs 1 op de 5 mensen (20%) slaapproblemen.

Het ziekenhuis Zuyderland heeft in de afgelopen 2 jaar bijna vijftien procent meer slaaponderzoeken gedaan. Op de één of andere manier is er een sterke toename van slaapproblemen

Waar komt het slaapprobleem door?
Om een slaapprobleem op te kunnen lossen is het van belang te weten waardoor het slaapprobleem is ontstaan. Er zijn namelijk nog al wat oorzaken die slaapproblemen kunnen ontwikkelen. Slaapproblemen komen ook meer voor bij mensen met hart- en vaatziekten en diabetes. Maar ook obesitas, depressiviteit, angsten, piekeren, lichamelijke pijnen, alcohol, te warm bed, te koud bed, veel moeten plassen, lawaai, verkeerd matras of overgangsklachten kunnen slaapproblemen veroorzaken. Pas als het duidelijk is waardoor het slaapprobleem ontstaan is kan men er iets tegen doen. Een goed matras kan hierbij helpen.

Meer snurkbeugels verkocht
De verkoop van snurkbeugels is het afgelopen jaar met 30% gestegen! Ook zijn er veel meer slaapmaskers verkocht. De OSAS- of slaapapneupoli binnen VieCuri in Venlo hebben ook meer snurkbeugels en slaapmaskers voorgeschreven en ook Venray laat weten een lichte stijging te zien.

Stress en slaapproblemen
Stress is wellicht de grootste factor naast lichamelijke klachten.  Stress is op alle fronten niet gezond en heeft direct invloed op onze manier van slapen. Uiteindelijk kan het zo zijn dat mensen bang worden om niet in slaap te kunnen vallen waardoor er stress ontstaat en het inslapen nog lastiger word. Door stress ontstaat spanning en het is juist ontspanning dat er voor zorgt dat je in slaap valt.

Niets doen om in slaap te komen
Veel mensen gaan van alles doen om in slaap te kunnen vallen. Dingen zoals meditatie en medicijnen kunnen natuurlijk best helpen alhoewel je er wel al snel meer druk op zet. Het is het beste om in eerste instantie niets te doen  en pas tot actie over te gaan als het problematisch wordt. Laat de controle los en doe niets. Dat zou het beste moeten zijn. "Veel mensen die last van slaapproblemen hebben proberen heel hard om in slaap te vallen. Hierdoor gaan zij juist veel dingen doen. En het is juist het niets doen dat succesvol blijkt. 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin