Wat is het beste matras voor mij?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wat is het beste matras voor mij?

Wat is het beste matras voor mij?

Als je merkt dat je matras niet meer lekker ligt en je vermoeid opstaat in de morgen dan wordt het misschien tijd voor een nieuwe. Maar dan, waar moet je op letten? Met welke zaken moet ik rekening houden bij het kopen van een matras? En: welk matras past het beste bij mij? In dit artikel leggen we alles uit wat je weten moet bij het kopen van een nieuw matras.

Goed en fijn slapen

Slapen heeft enorm veel invloed op je leven en het maakt een enorm verschil of we fijn en goed hebben geslapen of juist niet goed en onrustig. Het is niet alleen aan iemand te zien maar ook meestal aan het humeur te merken hoe iemand geslapen heeft. Het matras heeft de grootste invloed of je lekker en fijn ligt én goed slaapt. Als het matras goed bij je past dan zorgt deze voor een ontspannen slaaphouding en is het bed precies goed qua temperatuur. Er is veel aanbod maar welk matras past het beste bij jou?

Welk type matras

Waar het matras van gemaakt is bepaalt voor het grootste gedeelte de temperatuur en de vochtigheid. Heb jij het snel warm of juist snel koud in bed. Transpireer je veel?  Latex rubber is het warmste type matras, koudschuim is gemiddeld en een pocket matras het koelst. Kies het type matras dat qua temperatuur het beste bij je past want er is niets zo vervelend dan te warm of te koud te moeten slapen. Uiteraard kan je dekbed ook nog een verandering in de slaaptemperatuur maken.

Voor welk gewicht

Wat is je lichaamsgewicht? De stevigheid van een matras is bepalend voor het dragende vermogen en dus voor de steun. Een matras moet niet te zacht zijn maar ook niet te hard. Als je een nieuw matras gaat kopen is het belangrijk goed te kijken naar de juiste stevigheid. Het matras moet zich enigszins gaan vormen naar het lichaam. Als u wat zwaarder weegt is een steviger matras meestal aan te raden en als je weinig gewicht hebt is een zachter matras meestal beter.  Pas op met matrassen die maar in één stevigheid geleverd worden (One fits All) want dit werkt meestal niet goed.  

Welke maat

Hoe ruimer je bed hoe fijner het slaapt. De ruimte in een bed bepaalt mede het comfort dus kies voor een extra ruim bed. Let ook op de lengtemaat. Het is het beste als de lengte van je bed minimaal 20 cm langer is dan jij zelf.


Wat is je slaaphouding

Hoe slaap je? Op je zij, op je rug of op je buik. Per slaaphouding heb je feitelijk een andere stevigheid qua matras nodig. Op je zij heb je het zachtste matras nodig en als je op je rug slaapt is een iets steviger matras meestal beter. Als je op je buik slaapt heb je een stevig matras nodig. Dit komt omdat als je op je buik ligt er meer spanning op je onderrug en nek komt als het matras zacht is. Het beste slaap je op je zij of rug want buikslapers lopen meer risico op rugklachten .

Hoe en waar koop je het beste je matras?

Matrassen zijn tegenwoordig op allerlei plaatsen te koop. Zo hebben Lidl, Ikea en de kwantum hun eigen matrassen. Als u een gemakkelijke slaper bent en u heeft geen lichamelijke klachten dan kunt inderdaad voor een simpel matras kiezen. Maar als u kwalitatief goed matras zoekt kunt u beter bij een bedden- of matrassenspecialist kopen. Let erop dat je je nieuwe matras thuis op proef kunt proberen. Dit kan je een boel ellende voorkomen want mocht het matras niet aan je verwachtingen voldoen dan kun je hem terug laten halen en je geld terugkrijgen. Zo kun je er eerst echt op slapen en beoordelen of het matras fijn en goed voor je is. 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin