Wat is een matraskern? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Matraskern

Matraskern

Wat is een matraskern?

Een matraskern is enkel de binnenzijde van een matras. Dus het matras zonder de tijk (het textiel om het matras heen) wordt de matraskern genoemd. De matraskern kan bestaan uit polyetherschuim, latexrubber, koudschuim, pocketvering of bonellveren. Daarnaast zijn ook combinaties van deze materialen mogelijk.

De matraskern is een cruciaal onderdeel van het matras. Het is het deel wat ondersteuning en comfort biedt. De kwaliteit van deze kern bepaald de kwaliteit van het matras. De verschillende lagen in de kern worden verlijmd. Dit kan op twee manieren, met synthetische lijm of met lijm op waterbasis. Wanneer de lagen synthetisch verlijmd worden, wordt de celstructuur dicht gesmeerd. Dit zorgt ervoor dat het matras minder ventileert en niet goed vochtregulerend is. Wanneer de lagen verlijmd worden met lijm op waterbasis gebeurd dit niet.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin