Een goed matras bij de ziekte van Bechterew
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Matras bij ziekte van Bechterew

Matras bij ziekte van Bechterew

Bechterew wordt ook wel “Morbus Bechterew” genoemd en is een erfelijke reumatische aandoening die met name mannen treft. Bechterew is een chronische ontsteking van de gewrichten die zich in de wervelkolom-heiligbeen-bekken voordoet. Door de ontsteking verharden de gewrichten zich en verkalken de tussenwervelschijven. Hierdoor neemt de Bechterewpatiënt de typische voorovergebogen houding aan.

De pijnen die Bechterew patiënten ondervinden zitten in de gewrichten, pijn in heup of bekken en  de onderrug.  Ook komt ochtendstijfheid veel voor bij de ziekte van Bechterew. De naam “Bechterew” komt van de Russische neuroloog Vladimir Bechterew, die deze aandoening in 1892 ontdekte. 

Hoe uit de ziekte van Bechterew zich?

Bechterew en rugpijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het begint meestal met lage rugpijn en ochtendstijfheid en de eerste klachten doen zich meestal voor tussen 20 en 40 jaar. Naarmate de ziekte doorzet tast de ontsteking de volledige rug aan en verstijft wervelkolom. Hierdoor ondervindt de patiënt zware rugpijn, vooral in rustpositie en ’s nachts. Andere symptomen en klachten van Bechterew:

  • -Reuma
  • -Heupklachten
  • -Aandoeningen van het darmstelsel 
  • -Ontstekingen van de urinewegen
  • -Ontsteking van de gewrichten (handen, knieën en voeten)
  • -Oogontstekingen
  • -Huidziektes (zoals psoriasis)

Waardoor ontstaat de ziekte van Bechterew?

Waardoor de ziekte van Bechterew on staat is tot op heden niet bekend, maar dat erfelijke factoren een belangrijke rol spelen staat vast.

Erfelijke factoren bij de ziekte van Bechterew

Iemand die een Bechterewpatiënt in de familie heeft, maakt 50 procent meer kans om deze aandoening zelf ook te ontwikkelen. Meestal komt de ziekte binnen eenzelfde familie bij verschillende personen voor.

Wat kunt u doen tegen pijn van de ziekte van Bechterew?

Er zijn oefeningen die de klachten kunnen verminderen maar het belangrijkste is bewegen. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen… dat is het allerbelangrijkste advies. Een regelmatig bewegingspatroon vertraagt het verstijvings- en vergroeiingsproces. Door te bewegen zorgt u voor een sterker uithoudingsvermogen en meer spierkracht. Daarnaast zorgt beweging ook voor verhoogde immuniteit tegen ziektes. Wanneer de patiënt echter onvoldoende beweegt, zullen zowel de pijn als de stijfheid fors toenemen. Bewegen is daarom essentieel voor elke Bechterewpatiënt, ongeacht de fase waarin de ziekte zich bevindt.

Een goed matras

Een goed matras kan voor veel verlichting zorgen en het moment dat een Bechterewpatiënt de meeste pijn ondervindt, namelijk in bed, zorgen voor minder pijn. Een goed matras ondersteunt de wervelzuil in zijn kromming, zodat ook een Bechterewpatiënten goed kan ontspannen en daardoor goed kan slapen. Op een goed matras ligt de Bechterew-patiënt meer ontspannen waardoor hij of zij ’s ochtends met minder pijn en beter uitgerust aan de dag begint.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: