beste matras van 2012

- 10 jaar volledige garantie
- 45 dagen gratis proefslapen

- Medische kwaliteit schuim
- Ventilerend traagschuim
- Gratis bezorgd in heel
  Nederland en België
- Levering in buitenland mogelijk

Zeven dagen per week open

Neem gerust contact met ons op

9.3 RHF Ervaringen
314 reviews op trustpilot

Lees alle reviews over RHF
Eerste indruk
8,7
Service
9,2
Prijs / kwaliteit
8,8
Koudschuim matrassen


Koudschuim matrasDe basis van alle matrassen die wij produceren is koudschuim.

Als er één materiaal geschikt is om matrassen van te maken dan is het wel koudschuim. Het is veerkrachtig en soepel en het laat goed lucht en vocht door. Hierdoor zijn koudschuim matrassen prettig koel en goed ventilerend. Doordat koudschuim zo veerkrachtig is, biedt het goede ondersteuning en heerlijk slaap- en ligcomfort. Daarnaast is koudschuim duurzaam en heeft het van nature een open celstructuur waardoor er geen kuilvorming in de koudschuim matrassen ontstaat.

Koudschuim biedt zeer veel comfort en gaat lang mee.
Koudschuim herkent men aan de grove en open onregelmatige celstructuur. Deze open celstructuur zorgt voor goede ventilatie en een droog en koel slaapklimaat.


Koudschuim matrassen van RHF

 • Alle matrassen zijn van volledig koudschuim.
 • Het koudschuim heeft een open celstructuur dat zeer goed ventileert en een goede vochtregulatie heeft.
 • Op de koudschuim matrassen wordt 10 jaar volledige garantie gegeven.
 • 45 dagen proeftijd, u kunt het koudschuim matras gratis thuis uitproberen.
 • Gratis door heel Nederland en België bezorgd.


Hoe maken wij koudschuim matrassen? - Bekijk de video

Certificaten op koudschuim matrassen

Nu gratis 45 dagen proefslapen

Comfort Premium Air koudschuim matras

Ons best verkochte koudschuim matras - RHF25 De Luxe matrasHet RHF Comfort Premium Air koudschuim matras is veerkrachtig en uitstekend ventilerend door de extra ventilatiekanalen. 
Dit 25 cm dikke koudschuim matras is zowel aan de boven- als onderkant te beslapen en heeft een extra soepele schouderzone.
De tijk om dit koudschuim matras is wasbaar en zeer luxe gewatteerd (560 gram).

Nu gratis 45 dagen proefslapen
Koudschuim matras Comfort De Luxe

Het RHF Comfort De Luxe koudschuim matras is heerlijk comfortabel en goed ventilerend.
Dit 25 cm dikke matras heeft naast de extra soepele schouderzone, óók een heupzone die extra soepel is waardoor de druk op schouders en heupen wordt verlicht. De tijk om dit koudschuim matras is wasbaar en rijk gewatteerd  (560 gram).

  Meer over koudschuim

  Koudschuim, het ultieme materiaal om matrassen van te maken

  Koudschuim is een geweldig materiaal om matrassen van te maken. Een koudschuim matras is enorm veerkrachtig, heeft een goed ventilerend vermogen en gaat lang mee zonder dat er kuilvorming in ontstaat. Er zijn echter wel enorme kwaliteitverschillen tussen verschillende soorten koudschuim matrassen en deze uiten zich in comfort, levensduur en in aanzienlijke prijsverschillen.

  De veerkracht van een koudschuim matras

  De veerkracht (die voor de ondersteuning zorgt) is bijzonder goed van een koudschuim matras. Dit heeft echter wel met de densiteit en kwaliteit van het koudschuim te maken. De duurzaamheid en het comfort is ook veel langer dan de meeste andere materialen waardoor een goed koudschuim matras uiteindelijk meestal ook voordeliger is. Met een goed koudschuim matras kan je gemakkelijk 10 jaar doen zonder dat het matras in ligcomfort achteruit is gegaan. Ook is koudschuim reukvrij en antiallergeen zonder dat hier additieven voor gebruikt hoeven worden.

  Daarnaast gaat koudschuim niet aan het einde van de levensduur verkruimelen of verpulveren zoals Latex wel doet. Dit is voor de longen een zeer kwalijke zaak omdat deze deeltjes ingeademd worden. Door de ongelijke en open celstructuur (grote en kleine cellen) druk je bij kouschuim nooit alle cellen dicht en blijft er zo altijd ventilatie mogelijk. Hierdoor laat het ook goed vocht verdampen en blijft het relatief koel. Koudschuim is daarom ook uitermate geschikt voor de mensen die veel transpireren of het snel warm hebben.

  Maar het is vooral de veerkracht die koudschuim zo onderscheidt van andere materialen. Veerkracht is het vermogen van een materiaal om in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren als er geen druk meer op uitgeoefend wordt. Voor een matras is de veerkracht van het grootste belang omdat dit voor ondersteuning zorgt. Een goed koudschuim matras met een hoge HR (High Resilience) waarde biedt enorm veel veerkracht en dus ondersteuning. Ook is bij goed koudschuim de puntelasticiteit zeer hoog waardoor het schuim zeer plaatselijk ingedrukt kan worden. Voor iemand met brede schouders en of heupen zal het schuim daar gemakkelijk plaatselijk voegen meer weer dragen in de lendenen. Ook hiervoor is de HR waarde weer van belang.

  De HR waarde van een koudschuim matras

  De HR waarde zegt niets over de hardheid of zachtheid (stevigheid) van het koudschuim. Een HR 60 koudschuim kan even hard zijn als een HR 50 koudschuim. De hardheid wordt bepaald door de lagering van het schuim. Wat de juiste hardheid van het matras voor u is kan best lastig zijn daar het matras niet te zacht maar ook niet te hard mag zijn. De juiste hardheid van een koudschuim matras is afhankelijk van uw lengte, het lichaamsgewicht en persoonlijke voorkeur. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe iemand slaapt (rug, buik of zijde). Voor een buikslaper is een harder matras altijd beter omdat dan de onderrug minder onder spanning komt te staan.

  Naast alle voordelen die koudschuim matrassen hebben voor de gebruiker(s) is het minder slecht voor het milieu dan de meeste andere materialen die gebruikt worden voor matrassen. Koudschuim wordt met laag energie gebruik gemaakt en de gehele productie wordt beheerst door de strengste milieu eisen en wetgevingen. Europese schuimproducenten stellen de hoogst mogelijke eisen en streven naar een hoog niveau van kwaliteit, met nadruk op veiligheid, comfort en duurzaamheid. Dit vereist geavanceerde productiemachines, strenge procescontroles, substantieel onderzoek en ontwikkeling. Europese koudschuim fabrikanten mogen dan ook het CertiPur certificaat gebruiken.

  De zekerheid dat men een kwalitatief goed koudschuim koopt als men koudschuim koopt is helaas voorbij . De laatste jaren heb ik vele soorten zeer slechte koudschuim gezien. Dit koudschuim komt uit verre landen waar geen enkele controle wordt uitgevoerd. Natuurlijk is dit koudschuim heel goedkoop, maar wat er precies inzit, is niet duidelijk. Met alle gevolgen van dien. Om er zeker van te zijn dat u een 100% veilig koudschuim matras koopt kunt u naar het CertiPur certificering vragen. Het CertiPur certificaat gegarandeerd dat het koudschuim volledig vrij is van giftige stoffen. Dat dit echt aan te raden is spreekt voor zich. U ligt namelijk zo’n 8 uur per dag op het matras. Al het koudschuim dat wij verwerken in onze matrassen hebben het CertiPur label. Het CertiPur label is ontwikkeld voor veiligheid, gezondheid en het milieu. Als een erkende schuimproducent van koudschuim het CertiPur certificaat heeft kan de consument er helemaal zeker van zijn dat het schuim volledig veilig is en geen schadelijke stoffen bevat. Het CertiPur certificaat verbiedt het gebruik van bepaalde substanties die gebruikt kunnen worden om polyurethaanschuim te produceren. De naleving hiervan is onderworpen aan controle door een onafhankelijk laboratorium aan de hand van willekeurige steekproeven. Aan het einde van het leven van het product kan koudschuim gerecycled worden en is hierdoor minder schadelijk voor het ecosysteem.

  Koudschuim matras certificeringen

  Maar er zijn meer certificeringen waardoor je meer zekerheid hebt dat het om echt goed koudschuim gaat. Zo is er bijvoorbeeld ook het HygCen (Centrum voor Hygiëne en medische product zekerheid) en ook dit label zit op al ons koudschuim matrassen omdat wij onze matrassen ook medisch verkopen. Maar ook het Öko-Tex 100 certificaat is heel belangrijk bij de aanschaf van een koudschuim matras. Ook al heeft het Öko-Tex 100 certificaat alleen betrekking op het gebruikte textiel. Het Öko-Tex 100 certificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en zelfs babyhuid vriendelijk. Hetzelfde geldt voor Medisch getest body-wholesome textiles welke ook onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen en hier al dan niet een certificaat aan verleend. Het LGA certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en waarvan de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft. Al de genoemde certificaten hebben wij op onze matrassen waardoor wij en u de zekerheid heeft dat u een veilig product koopt.

Matras

Nieuw matras
Beste matras
Traagschuim matras
Matras matrassen test
Matras thuisbezorgd
Goed matras
Ervaring RHF
Matras online kopen
Rugklachten
Matrassen test

Matrassen

Matrassen ad matras anti decubitus
Nieuwe matrassen
Nasa matras kindermatras
Boxspring tweedehands matras
Matrassen uitproberen
Koudschuim matrassen
Best verkochte matras
Matrassen vergelijken
Slaapproblemen - kruik - dekbed - slaapkamer

Collectie van RHF

Proefslapen
Budget matras
Original Support matras
Premium Support matras
RHF Bedbodems
RHF Hoofdkussens
Topmatras / oplegmatras
Waterbed


Veel gezocht op RHF

Coolmax, Traagschuim matras, fibromyalgie, slaapkamer , matras, Kindermatras, boxsprings, Best verkochte matras, pocket matras, nasa schuim,

Matras ventilatie: Matras ventilatie roosters zitten in de meeste pocketmatrassen en zorgen voor meer ventilatie. Buiten dat u uw matras dient te luchten is het ook raadzaam uw slaapkamer dagelijks te luchten.

Matras zones: Als de zones precies kloppen met uw lichaams lengte en houding kunnen matras zones prima weken, let hier wel goed op. Als het matras veerkrachtig is heeft u geen zones nodig.

RHF is aangesloten bij het CBW Het CBW is de brancheorganisatie voor ondernemers in de wonen branche die belangen behartigt voor de consument

RHF is lid van de Centrale Bond MeubelfabrikantenDe Centrale Bond van Meubelfabrikanten is de belangenbehartiger voor de Nederlandse meubelbranche – sinds 1912.

RHF voldoet aan het Q-Shops keurmerkVeilig en betrouwbaar: Deze webshop met het keurmerk geeft u betrouwbaarheid Het Thuiswinkel Certificaat staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Matrassen worden zo milieuvriendelijk gemaaktQshops.org is een onafhankelijke organisatie die bedrijven die op afstand verkopen, controleert, certificeert en blijft controleren.

Matrassen worden zo milieuvriendelijk gemaaktOnze bedbodems zijn gecertificeerd door TÜV. Dit betekent dat dit product veilig en gebruiksvriendelijk is.

Matrassen met ISO CertificatieChris Nederhorst is matrassen specialist in het Project Smart Sleep op de TU van Eindhoven. Smart sleep werkt aan het oplossen van slaap problemen zonder gebruik te maken van slaapmiddelen.

RHF is sponsor van TU-DelftHet LGA-Certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij van schadelijke stoffen zijn. Het LGA Kwaliteit Certificaat biedt u een grondig getest matras.

Matrassen betalen met iDealRHF werkt samen met de TU delft aan het project “Auto van de toekomst”. RHF is de leverancier van de schuimen in de zittingen van deze nieuwe auto.

Matrassen betalen met PayPalRHF werkt samen met Philips aan een medisch project waarbij de nieuwste snufjes op het gebied van matrassen worden toegepast.

Matras afrekenen met Pin bij afleveringHet laatste ziekenhuis dat wij traagschuimmatrassen mochten leveren is het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

Matrassen gemaakt met Dankbaarheid en LiefdeRHF werkt op basis van negen morele uitgangspunten: Menselijkheid: Win win win, Comfort en kwaliteit, RHF Prijzen en marketing, Integriteit, Innovatie, Verantwoordelijkheid, Eco-bewust, RHF Royal Health Foam