Een goed matras tegen rugklachten | Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Een goed matras bij rugklachten

Een goed matras bij rugklachten

Voor mensen met rugklachten is een goede ondersteuning van het matras essentieel. De natuurlijke lichaamshouding die ontstaat bij de juiste ondersteuning zorgt ervoor dat de spieren zich kunnen ontspannen. Hierdoor slaap je niet alleen sneller en beter maar kun je ook beter herstellen. Daarnaast zorgt de juiste ondersteuning ervoor dat je bloedcirculatie niet afgekneld wordt en dat u comfortabel en prettig ligt. Maar geen mens is hetzelfde en iedereen heeft andere behoeftes waardoor er veel verschillende matrassen verkrijgbaar zijn. De één heeft graag een zacht matras en de ander juist een stevig of zelfs hard matras. Meestal verschillende de wensen en eisen ook bij partners die in hetzelfde bed slapen. Bij Royal Health Foam kan het comfort per matras zo afgesteld worden dat ze aan de persoonlijke wensen van elke partner voldoen, maar toch in één en hetzelfde bed kunnen slapen. Lees snel verder om meer te weten te kunnen komen over de geschikte matrassen bij rugklachten

Welk matras bij rug- of andere lichamelijke klachten?

Een goed matras biedt de juiste ergonomie maar moet ook zorgen voor een goede nachtrust. Om goed te kunnen ontspannen moet het matras voldoende steun geven en de rug in een rechte lijn houden. Een passend matras biedt niet alleen de juiste ondersteuning maar helpt ook spierpijn in de morgen te voorkomen. Maar wat maakt een matras een passend matras? De juiste stevigheid en de juiste temperatuur zijn de belangrijkste factoren. Maar welke stevigheid is het beste? Uit een onderzoek (The Lancet Nov. 2003) blijkt dat medium stevige matrassen gewoonlijk meer ontspanning voor de rug geven dan harde matrassen. Effect of firmness of mattress on chronic non-specific low-back pain: randomised, double-blind, controlled, multicentre trial. Uit de resultaten van dit onderzoek bleek dat medium-harde matrassen beter werken tegen lage rugpijn dan een hard matras. Een te hard matras geeft teveel druk op de rug, wat vaak juist voor meer rugpijn zorgt.

Tijd voor een nieuw goed matras

Wanneer is het tijd voor een nieuw matras? Als uw matras zichtbare kuilen gaat vertonen of als u 's morgens opstaat met een stijve of pijnlijke rug is het tijd voor een nieuw matras. Meestal is dat na een jaar of 10 maar dat is sterk afhankelijk van de kwaliteit van uw matras. Wanneer het matras in het midden zichtbaar inzakt of wanneer de patiënt niet langer comfortabel op het matras ligt, is het waarschijnlijk tijd om een nieuw matras te kopen. Probeer bij het aanschaffen van een matras een goede balans tussen ondersteuning en slaapcomfort te vinden. Het kopen van een kwalitatief goed matras is de investering absoluut waard. Het positieve effect dat een goed matras op rugpijn, slaapcomfort en uw energieniveau kan hebben is groot.

Advies nodig voor een matras bij rugklachten?

Royal Health Foam is niet alleen specialist in het maken van kwaliteitsmatrassen maar ook in goed slapen en ergonomie. Professionals zoals ergotherapeuten, chiropractors en fysiotherapeuten weten uiteraard veel meer van ergonomie dan wij. Maar wij houden ons dagelijks intensief bezig met goed en gezond slapen in de ruimste zin van het woord en weten als geen ander het belang van een goed bed met de juiste stevigheid en slaapklimaat. Heb je advies nodig bij het kopen van een matras dat geschikt is bij rugklachten? Bel dan voor een afspraak in onze showroom of voor telefonisch advies. Bekijk ook onze blog over rugklachten

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin